Reading sjanseløse på Old Trafford da Rooney ble historisk

Tangerte Sir Bobby Charltons målrekord da United tok seg videre i FA Cupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United - Reading 4-0 (2-0):

Manchester United kunne ta sin sjuende strake seier da Reading gjestet Old Trafford i FA Cupens tredje runde lørdag.

Wayne Rooney tangerte Sir Bobby Charltons målrekord allerede etter sju minutter. Martial doblet vertenes ledelse, og i andreomgang scoret Marcus Rashford to ganger for de røde djevlene.

Championship-klubben Reading var sjanseløse da United fortsatte seiersrekken sin.

– Dette var en lærepenge. Hvis man ikke er aggressive nok i begynnelsen av en slik kamp får de tid til å spille og gjøre det vanskelig for deg. De skapte et par veldig gode sjanser og kunne avgjort dette enda tidligere. Det gjorde de ikke. Vi hadde fortsatt muligheten til å komme tilbake, men vi klarte ikke å skape nok sjanser, sier Reading-manager og tidligere United-spiller Jaap Stam etter tapet.

José Mourinho var naturligvis fornøyd med at kapteinen sin tegnet seg på scoringslisten.

– Det er fantastisk, men jeg vil ha ett mål til - og jeg vil ha et veldig viktig et. Et i siste minutt eller noe slikt. Han er en fantastisk fyr i gruppen og vi ønsker alle at han skal score mål, sier en smilende Mourinho.

Kaptein Rooney var en stolt mann i pressesonen etter kampen.

– Det er stort å gjøre det for en så massiv klubb. Det er en ære å spille for denne klubben. Å være der oppe med Sir Bobby er et stort øyeblikk for meg. Forhåpentligvis vil jeg være der oppe alene snart, forteller 31-åringen.

Historisk
Vertene tok kontroll fra start, og etter sju minutter satt den første scoringen bak gjestenes keeper Al-Habsi.

Wayne Rooney har jaktet målrekorden til Sir Bobby Charlton en stund, og endelig kunne den utskjelte spissen juble for mål nummer 249 i United-drakten.

Al-Habsi klarte ikke å henge med da Juan Matas innlegg ble ekspederte videre i mål av kaptein Rooney.

Se scoringen i videovinduet øverst!

Dermed tangerer 31-åringen Charltons målrekord for de røde djevlene.

Anthony Martial doblet ledelsen etter et kvarter. Unggutten spilte vegg med Rooney før han satte fart. En god avslutning gikk mellom beina på en forsvarer og i det lengste hjørnet.

Etter 20 minutter måtte Marcos Rojo forlate banen med det som kunne se ut som en skade.

Kjempebrøler
United fortsatte dominansen også etter sidebytte, og Reading så ut til å ha lite å komme med.

Marcus Rashford skapte flere muligheter foran gjestenes mål i førsteomgang, uten å ha marginene på sin side.

I det 75. minutt fikk unggutten uttelling for innsatsen. En god Carrick-pasning sendte spissen alene med keeper, og 19-åringen kunne enkelt sette inn 3-0.

Like etter var engelskmannen frempå igjen. Tidligere Lyn-keeper Al-Habsi skulle bare klarere et tilbakespill. Men sisteskansen bommet og lot en jagende Rashford på enkelt vis banke inn sitt andre for dagen.

Dermed er United videre til FA Cupens fjerde runde.

Slik stilte lagene:

Manchester United (4-2-3-1): S. Romero - A. Young, C. Samlling, M. Rojo, D. Blind - M. Carrick, M. Fellaini - J. Mata, W. Rooney, A. Martial - M. Rashford.

Reading (4-3-3): A. Al-Habsi - C. Gunter, J. van den Berg, L. Moore, T. Blackett - G. Evans, D. Williams, L. Kelly - G. McCleary, Y. Kermorgant, R. Beerens.