Ustjugovs beskjed til Northug: – Jeg vet at du er sint og sulten

Sergej Ustjugov kommer med en klar VM-beskjed til Petter Northug.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sergej Ustjugov festet grepet om sammenlagtseieren i Tour de Ski med nok en seier på den femte etappen i Tour de Ski. Han er nå ett minutt og 34 sekunder foran Martin Johnsrud Sundby i sammendraget før de to avsluttende etappene i Tour de Ski.

Etter målgang fortalte Ustjugov at han fikk ekstra motivasjon av at moren hans hadde bursdag i dag.

Mamma Ustjugov fyller år samme dag som Petter Northug. Ustjugov er sikker på at Northug, som fyller 31 år i dag, blir en farlig konkurrent i VM.

– Petter er ikke en utøver som lar skiene ligge på hyllen. Han kommer til å vise seg frem i Lahti, tror russeren.

Ustjugov benyttet også anledningen til å sende en bursdagshilsen til Northug.

– Gratulerer, Petter. Håper du får en fin bursdag. Jeg ønsker deg det beste. Jeg vet at du sitter foran tv'en og at det kribler i beina og armene dine. Jeg vet at du vil komme. Du er sint og sulten, i likhet med alle andre utøvere som ikke er med i Tour de Ski. Jeg er sikker på at du kommer til å gjøre ditt beste i Lahti, sier Ustjugov.

Vegard Ulvang, som er leder av langrennskomiteen i FIS, mener Ustjugov så å si er komplett som skiløper.

– Ustjugov har avslutter-egenskaper og utholdenhets-egenskaper. Han har egentlig alt. Vi lever av dueller mellom nasjoner og løpere. Jeg er svært fornøyd med utviklingen, sier Ulvang til TV 2.

Ustjugov smiler når han får gjengitt Ulvangs uttalelse.

– Jeg vil takke Ulvang for de hyggelige ordene, men jeg er ikke den beste akkurat nå. Både Sundby og Northug er svært sterke, sier han.