Etter flere år der Håndballgutta ikke klarte å kvalifisere seg til mesterskap, eller fikk svært svake plasseringer, kom det et historisk gjennombrudd med semifinale i EM i Polen for ett år siden.

Spørsmålet nå er om EM var et blaff eller om det var starten på noe nytt.

– Vi jobber nå med å få fram godfølelsen fra EM, sier landslagssjef Christian Berge.

– Vi havnet i flytsonen da og vil gjerne dit igjen.

– For lavt bunnivå
Etter EM-suksessen i januar i fjor ble det tap både i kvalifiseringen til OL og VM. Men et wild card fra IHF reddet VM deltagelsen.

I høst har også resultatene variert mye.

– På vårt beste kan vi slå alle. Men bunnivået vårt er for lavt. På vårt svakeste kan vi tape mot hvem som helst også. Vi må stabilisere oss på et høyere nivå, sier Berge.

Se Sverige - Norge direkte på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no klokken 15.10.

Flere av nøkkelspillerne fra EM har slitt med skader i høst. Målvakt Ole Erevik har kun tre kamper på et halvt år.

Er optimist
Harald Reinkind ble ikke klar til VM og den andre høyrebacken fra EM, Kent Robin Tønnesen, er tilbake fra langvarig skade.

– Eivind Tangen og Magnus Abelvik Rød kommer inn på backplassen. Begge ser bra ut. I øyeblikket har vi ingen skader. Vi har Tønnesen og Gøran Johannessen som vi ikke kan kjøre for fullt med ennå. Men vi har fått tre økter nå med full tropp. Jeg er optimist, sier Berge.

Fredag og lørdag møter Norge Sverige til to oppkjøringskamper til VM.

– I kampene mot Sverige før VM handler det om å få til gode prestasjoner. Vi vil alltid vinne, men resultatet er ikke det viktigste nå. Vi må lykkes med ting som blir viktige i VM. Mentalt, fysisk og i spillet leter vi etter godfølelsen fra EM. Vi må vise at vi er sultne og offensive. Vi skal springe, kontre, kontre, kontre, sier landslagssjefen.