VENDER TILBAKE: Jaap Stam vender tilbake til sin gamle hjemmearena som suksessrik manager for Reading lørdag. Her sammen med sin gamle sjef Sir Alex Ferguson.
VENDER TILBAKE: Jaap Stam vender tilbake til sin gamle hjemmearena som suksessrik manager for Reading lørdag. Her sammen med sin gamle sjef Sir Alex Ferguson. Foto: Dave Kendall

Jaap Stams store mål: – Jeg ønsker å overta Manchester United

Jaap Stam vender lørdag tilbake til Old Trafford – 15 år etter at nederlenderen havnet i fullstendig unåde hos daværende Manchester United-manager Sir Alex Ferguson.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For 15 år siden ble Jaap Stam presset ut av Manchester United etter en bitter konflikt med daværende manager Sir Alex Ferguson.

En nådeløs Ferguson likte svært dårlig det spilleren hadde skrevet om ham i sin selvbiografi, og solgte Stam til Lazio i 2001 – kun halvannet år etter at stopperen bidro til at Manchester United vant den historiske trippeltriumfen.

– Jeg ville vise Ferguson
Nå er Stam suksessrik manager for Championship-klubben Reading og vender lørdag tilbake til sin tidligere hjemmearena for det TV 2-sendte møtet mot Manchester United i FA-cupen.

SUKSESSRIK: Jaap Stam opplever for tiden stor suksess som manager for Championship-klubben Reading. 
SUKSESSRIK: Jaap Stam opplever for tiden stor suksess som manager for Championship-klubben Reading.  Foto: Justin Tallis

– Jeg lever godt med det som skjedde i Manchester United. Som manager må du være i stand til å ta avgjørelser, og selv om du som spiller ikke er fornøyd med det, så må du være i stand til å takle det, sier Stam på presskonferansen før oppgjøret.

– Du kan sette deg ned å gråte, eller tenke at du skal vise alle at du fremdeles er verdens beste spiller. Det siste var det jeg gjorde etter at jeg gikk til Lazio. Det er måten jeg jobber på og det er den mentaliteten jeg krever fra mine spillere nå, fortsetter han.

– Jeg skal tilbake!
Han overtok Reading ifjor sommer og har ledet til klubben til en foreløpig tredjeplass på Championship-tabellen – etter kun seks måneder i sjefstolen.

44-åringen har store ambisjoner som manager.

– Jeg kommer ikke til å vinke farvel til Uniteds supportere, fordi forhåpentligvis vil jeg komme tilbake til Old Trafford en gang i fremtiden, sier han.

Målet er å overta Manchester United
Reading-bossen bekrefter at han ønsker å bli manager i Manchester United en gang i fremtiden.

– Alle som driver med fotball ønsker å delta på det aller høyeste nivået. For øyeblikket er mitt fokus å få Reading tilbake i Premier League, og jeg er forberedt på bruke tiden min godt her. Mange managere får aldri sjansen på det øverste nivået, så du må bare vente til du får muligheten. Jeg ønsker å bli manager på det øverste nivået, men jeg må bare vente for å se hvor lang tid det vil ta, slår Jaap Stam fast.

Lørdag 7. januar kl. 13.20: Se Manchester United – Reading i FA-cupen på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no (kampstart 13.30).