ANKERALTERNATIVENE: Det blir trolig en kamp mellom Petter Northug og Finn Hågen Krogh om å gå ankeretappen i ski-VM. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ANKERALTERNATIVENE: Det blir trolig en kamp mellom Petter Northug og Finn Hågen Krogh om å gå ankeretappen i ski-VM. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

– Tror Northug blir veldig motivert av å se Krogh true plassen hans

Landslagssjef Vidar Løfshus er bekymret for VM-formen til Petter Northug.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Petter Northug har ikke gått verdenscuprenn siden konkurransene i Lillehammer i begynnelsen av desember. Northug måtte bryte mini-Touren før den avsluttende jaktstarten. Ifølge trener Stig Rune Kveen skyldes formsvikten en lett overtrening i forbindelse med det siste høydeoppholdet før sesongstart.

Northug har siden lagt på sofaen i håp om at kroppen igjen blir mottakelig for trening. Han har også oppsøkt «Snåsamannen» for å finne svar, men foreløpig lar svarene vente på seg.

– Nå har vi ett fokus, og det er å gi Northug arbeidsro slik at han kommer i form til VM. Han kommer til å gå skirenn når han er klar til å gå skirenn, sier Kveen til TV 2.

– Per i dag er Krogh avslutter vår
Men Northug begynner å få dårlig tid. Det er en og en halv måned til VM i Lahti. Landslagssjef Vidar Løfshus sier han har begynt å planlegge stafettlaget i VM uten Northug.

– Skulle jeg tatt ut stafettlaget i dag ville det blitt ganske likt det vi så i La Clusaz, med Finn Hågen Krogh på ankeretappen. Vi har mange gode navn. Jeg er litt usikker på Johannes Høsflot Klæbo. Han har ikke gått så mange distanserenn, men det er et navn vi har diskutert med tanke på den siste etappen. Per i dag er Krogh avslutteren vår hvis ikke Northug kommer i form, sier Løfshus.

Han innrømmer at det er spesielt å snakke om et stafettlag uten Northug.

– Northug var vært vårt sikreste kort. Han har alltid levert når han skal spurte fra konkurrentene på stadion. Det føles litt annerledes. Men jeg tror nok Northug blir veldig motivert av å se Krogh true plassen hans. Det gjør nok at det rister litt ekstra i sofaen, sier Løfshus.

– Avskriver aldri Northug
Norge har svært mange gode skiløpere på herresiden, men vil uten tvil være svekket uten Northug på laget. Løfshus forteller at han i flere år har sett på alternative stafett-løsninger.

– Vi har tenkt på løsninger uten Northug de siste årene. Han har jo vært litt av og på, men Northug har alltid stilt opp når vi har trengt ham, sier Løfshus, som medgir at han er bekymret for VM-formen til Northug.

– Ja, det er jeg. Jeg snakket med Stig Rune Kveen i går kveld, og det er jo ikke noe ønskesituasjon vi har havnet i. Men jeg avskriver aldri Petter Northug.

– Haster det?

– Ja, hadde det vært andre løpere, hadde jeg avskrevet dem. Men Northug avskriver jeg aldri, sier han.