Casper Ruud sesongåpnet med tap

18-åringen innledet tennissesongen med deltakelse i ATP-turneringen i Chennai i India.

TAPTE: Casper Ruud sesongåpnet med tap. Nå venter Australian Open for stortalentet. Foto:  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TAPTE: Casper Ruud sesongåpnet med tap. Nå venter Australian Open for stortalentet. Foto:  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Han måtte se seg slått av argentinske Renzo Olivo med 7-6 (7-3), 6-2.

I sin første turneringskamp på to måneder hang det norske stortalentet godt med i første sett og tvang fram tiebreak før han måtte se motstanderen avgjøre settet.

Senere ble det tøffere å gi Olivo kamp, og favoritten halte i land en klar seier.

Argentineren er nummer 83 på verdensrankingen. Bare en gang har Ruud slått en spiller som er rangert så høyt, melder tennis-norge.no.

Begge spillerne holdt serven fram til 6-6 i første sett. I tiebreak kom Ruud dårlig i gang og tapte de fire første poengene. Olivo omsatte i 7-3-seier.

I annet sett greide Ruud for første gang å få deuce i motstanderens serve, men Olivo halte gamet i land. Argentineren brøt til 3-1 og sikret seieren med et nytt brudd til 6-2.

Nordmannen hadde ikke en eneste bruddball i kampen.

Nå reiser han videre til Melbourne og kvalifiseringen til Australian Open. Den innledes 9. januar. Ruud er en av de lavest rangerte spillerne i kvalifiseringen.

(©NTB)