Klubblegende mener United-spillerne påvirket dommeren

Gary Neville mener Manchester United-spillernes oppførsel førte til at Mike Dean ga West Hams Sofiane Feghouli det røde kortet.

I sin første Premier League-start fra start ble West Hams Sofiane Feghouli utvist allerede etter 15 minutters spill mot Manchester United. TV-bildene viste imidlertid at Phil Jones og Sofiane Feghouli gikk likt inn i taklingen, og at West Ham-spilleren aldri skulle vært utvist.

Klubblegenden Gary Neville mener at Manchester United-spillernes oppførsel i etterkant av taklingen var en direkte årsak til at Mike Dean dro frem det røde kortet.

– Jeg tror reaksjonen til Manchester United-spillerne, og reaksjonen til Phil Jones kanskje, førte til at en tvilende Mike Dean tok den avgjørelsen, sa Neville i Sky Sports News studio etter kampen, og slo fast:

KRITISK: Gary Neville slaktet Mike Dean i Sky Sports-studio.
KRITISK: Gary Neville slaktet Mike Dean i Sky Sports-studio. Foto: Andrew Yates

– Det var en elendig avgjørelse av dommeren, men jeg mener at Kouyates takling etter pause var et rødt kort. Da tenker jeg på episoden der han stuptakler Mkhitaryan uten å treffe ballen. Den var mye verre, og kunne i verste fall ført til en brukket fot, mente Neville, som i sin aktive karriere var kjent for å klage på dommeren ved flere anledninger på banen.

– Zlatan var i offside
Neville mener også at Zlatan Ibrahimovics 2-0-scoring burde vært annullert for offside.

– Mike Dean hadde en virkelig dårlig dag på jobben, og burde forhørt seg med linjemannen etter Ibrahimovics offside-scoring. Dommeren hadde ikke en god dag, og Manchester United fikk virkelig en fordel av det, slo han fast.

Neville, som spilte for Manchester United fra 1992 til 2011, og fikk med seg over 400 førstelagskamper for klubben, forstår godt at West Ham-manager Slaven Bilic var fly forbannet på dommeren etter kampslutt.

– Slaven Bilic var forbannet, og det forstår jeg godt, slo han fast.

– En gedigen tabbe
TV 2s eksperter er samstemte i at West Hams Feghouli aldri burde blitt utvist.

– Begge gikk hardt inn i duellen, jeg synes rødt kort var strengt. Det burde ikke vært rødt. Men Sofiane Feghouli ble altså utvist i sin første kamp fra start i Premier League. West Hams manager Slaven Bilic var rasende på sidelinjen. Det ante meg imidlertid at det røde skulle komme, for det var litt typisk Mike Dean å gi rødt kort der, mente TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

– Jeg mener det ikke var rødt kort og en gedigen tabbe av dommeren, konkluderte TV 2-ekspert Petter Myhre i pausen.