Mourinho pekte på Nordtveit som West Hams svake punkt

José Mourinho ba innbytter Marcus Rashford utfordre Håvard Nordtveit på kanten.

Håvard Nordtveit fikk igjen starte for West Ham, men oppgjøret mot Manchester United ble alt annet enn en hyggelig opplevelse.

Manchester United vant 2-0 i London, og etter pause fikk Marcus Rashford det i perioder enkelt med å runde nordmannen på kanten.

Mourinho pekte på Nordtveit
Manchester Uniteds manager José Mourinho innrømmet etter kampen at han sendte Marcus Rashford på banen med beskjed om å utfordre Håvard Nordtveit.

– Denne gutten Håvard Nordtveit spilte 90 minutter for 48 timer siden og måtte ut mot Jesse Lingard og Henrikh Mkhitaryan. Marcus Rashford er i topp fysisk form og er veldig hurtig, og ga oss bredde i spillet. Det gjorde at det kun var et tidsspørsmål før vi fikk vårt første mål, sa Mourinho etter kampen.

– Håper ikke at Nordtveit får et «soft»-stempel i engelsk fotball
Erik Thorstvedt synes det er synd at Mourinho pekte på Nordtveit.

– Nordtveit har måttet jobbe for å tilpasse seg engelsk fotball. At han i utgangspunktet måtte møte en så rask spiller gjorde det tøft for Nordtveit. Det er farlig hvis Nordtveit får et sånn «soft»-stempel i engelsk fotball der andre lag ser at de skal angripe ham umiddelbart. Det gjør noe med deg som spiller og selvtilliten. Jeg håper at Nordtveit stabiliserer seg etter gode West Ham-resultater fremover, sa Thorstvedt.

Petter Myhre synes det var naturlig at Mourinho plukket ut Nordtveit som et av West Hams svake punkter.

– Det er vanlig at en manager setter innpå en frisk og rask spiller mot en spiller som sliter. Ser en manager at en med friske bein kan utfordre en som sliter, så er det det bare å fortsette å utfordre. Det er vanlig at managere tenker sånn, mente Myhre.

Nordveit: – United kunne sende innpå friske spillere
Håvard Nordtveit innrømmet at det var frustrerende at Manchester United kunne sende innpå uthvilte spillere.

– Med ti mann mot elleve blir det vanskelig mot et lag som Manchester United. Jeg følte at vi var godt med i kampen de første 15 minuttene, men etter det røde kortet mistet vi energi. Vi spilte for to dager siden, mens United satte innpå friske spillere som ikke spilte for noen dager siden, sukket nordmannen overfor Viasat.

Nordtveit var skuffet over dommer Mike Deans avgjørelser.

– Jeg skal ikke si for mye om dommeravgjørelsene, men det var ganske mye stang ut for oss, mente Norges landslagsspiller.

Bilic stolt over spillerne
West Hams manager Slaven Bilic ville ikke utpeke noen syndebukker etter nederlaget.

– Jeg er fornøyd med lagets prestasjoner, for vi kjempet hardt og ga alt. Jeg fortalte mine spillere at med et godt resultat her så ville vi havne brukbart på tabellen. Men ti mann mot et lag som Manchester United er veldig hardt. Vi skapte sjanser, men tok ikke godt nok vare på dem. Om vi hadde scoret ville det løftet oss. Jeg er skuffet over resultatet og frustrert over måten tapet kom på, men jeg er stolt over mine spillere, sa Bilic.