Punkterte kampen mot West Ham: – Zlatan er rett og slett et fenomen!

Juan Mata og Zlatan Ibrahimovic sørget for Manchester Uniteds sjette strake seier i Premier League.

West Ham – Manchester United 0-2:

Innbytter Juan Mata sendte Manchester United i ledelsen før Zlatan Ibrahimovic punkterte kampen med sin 2-0-scoring.

Manchester United slo West Ham 2-0 i London, og tok sin sjette strake seier i Premier League. José Mourinhos menn har nå gått elleve kamper uten tap.

– Vi gjorde jobben og gratulerer til alle på banen for de jobbet virkelig hardt. Jeg er skuffet over noen av feilene vi gjorde på banen, men det bryr jeg meg ikke om nå for vi vant kampen. Vi holdt nullen fordi David De Gea hadde en strålende redning etter avslutningen fra Antonio. Jeg sendte innpå Mata og Rashford for å få mer intensitet i angrepet, sa Mourinho, som ikke ville kommentere de omstridte dommeravgjørelsene.

– Jeg har ingen meninger om det røde kortet. Jeg var for langt fra og så ikke kampen på TV. Jeg har måttet lære denne sesongen for det har skjedd så mange kontroversielle situasjoner - Zlatans annullerte mål mot Palace og et klart straffespark i den kampen for eksempel. Det er strålende for fansen med slike episoder, men det er tøft for oss, også for meg, sa Mourinho og siktet til dommeravgjørelser som har gått mot Manchester United denne sesongen.

– Vi måtte vinne denne kampen. Vi visste at rivalene hadde fått gode resultater og at vi måtte ha tre poeng. Vi måtte score, og heldigvis så klarte vi det. Men i perioder følte jeg at dette skulle være en ny kamp der vi ikke scoret på sjansene våre. Manageren sa at vi måtte ut der å score og skape sjanser. Det klarte vi, og det viktigste med denne kampen var at vi tok tre poeng, oppsummerte Manchester Uniteds første målscorer Juan Mata etter kampslutt.

Zlatans 2-0-scoring var svenskens 13 fulltreffer i Premier League hittil denne sesongen og sitt 18. totalt i alle turneringer for Manchester United.

– Zlatan er rett og slett et fenomen. Kun Messi scoret flere mål i 2016. Han stoppet på 50, mens Zlatan stoppet på 49. 35-åringen viste igjen at han vet hvor målet står og scoret sitt første i 2017, sa en imponert Kasper Wikestad om Manchester Uniteds spisshelt.

– José Mourinho er i ferd med å vinne over flere og flere skeptikere i egen leir. Men det kommer nok til å snakkes om dommeren etter kampen, for Mike Dean hadde flere omstridte avgjørelser. Det tror jeg imidlertid ikke José Mourinho bryr seg om, for han nyter nok bare de tre poengene, sa han videre.

TV 2-ekspert Petter Myhre poengterer at West Ham fikk en spiller feilaktig utvist og at det gjorde jobben enklere for Manchester United.

– Det er selvfølgelig kjedelig at det ble sånn, for røde kort ødelegger dynamikken i kampen. Etter West Hams røde kort styrte og styrte Manchester United, selv om West Ham fikk noen gylne muligheter, sa Myhre.

Ekspertkollega Erik Thorstvedt mente at Zlatans var i offside da han scoret 2-0-målet.

– Ingen var vel i tvil om at Zlatan var i offsideposisjon. Men mennesker gjør feil, og det er det ingenting å gjøre noe med. Mange klager på Mike Dean, og er han en for dårlig så rykker han ned og blir luket ut. Det er folk som følger med på dette. Idag bommet Mike Dean, og det irriterer nok mange, minnet Thorstvedt om.

– Burde aldri vært rødt kort!
West Ham fikk en marerittstart på kampen da Sofiane Feghouli ble utvist etter en takling av Phil Jones etter 15 minutters spill.

Kommentator Kasper Wikestad mente det røde kortet var strengt.

– Begge gikk hardt inn i duellen, jeg synes rødt kort var strengt. Det burde ikke vært rødt. Men Sofiane Feghouli ble altså utvist i sin første kamp fra start i Premier League. West Hams manager Slaven Bilic var rasende på sidelinjen. Det ante meg imidlertid at det røde skulle komme, for det var litt typisk Mike Dean å gi rødt kort der, mente han.

– Jeg mener det ikke var rødt kort og en tabbe av dommeren, sa TV 2-ekspert Petter Myhre i pausen.

Med én spiller mer på banen overtok Manchester United naturlig nok mer og mer av spillet.

Vanvittig dobbeltsjanse
Etter 35 minutter fikk Manchester United en eventyrlig mulighet til å ta ledelsen. Darmian slo inn, men Valencias avslutning traff keeper. På returen klarte Lingard på utrolig vis å unngå å sette ballen i nettet, og traff stolpen.

– Det var et utrolig flipperspill og en vanvittig mulighet for både Valencia og Lingard! TV-bildene viste imidlertid at ballen aldri var over streken, mente Kasper Wikestad om målsjansen.

– Det var fryktelig dårlig at Valencia ikke klarte å score der. At dette ikke ble mål var bare helt, helt sykt. Når Manchester United ikke klarer å score på slike sjanser kan de rett og slett bare takke seg selv, sa TV 2-ekspert Erik Thorstvedt i pausen om kjempesjansen.

Men til tross for et spillemessig overtak og den gedigne målsjansen måtte Manchester United nøye seg med 0-0 til pause.

– En målløs, men dramatisk 1. omgang. Det røde kortet var riv ruskende galt, og preget denne omgangen, oppsummerte Wikestad.

Etter pause fortsatte Manchester United å produsere brukbare målsjanser.

Men det var West Ham som fikk omgangens første virkelig store sjanse. Antonio ble spilt alene med keeper. På mesterlig vis reddet David de Gea avslutningen fra West Ham-spilleren.

Innbytterne bak Uniteds ledermål
José Mourinho sendte innpå både Juan Mata og Marcus Rashford i jakten på vinnermålet. Det var et godt trekk av manageren.

For etter 62 minutter fant Rashford Mata med en 45-graders pasning, og spanjolen dunket Manchester United opp i 1-0-ledelse.

– Der kom den! Det var de to innbytterne som gjorde det. Rashford fant Mata som sendte West Ham ut i en bunnløs fortvilelse, sa Wikestad etter scoringen.

Drøye ti minutter senere kunne Paul Pogba doblet ledelsen. Rashford fant milliardmannen, men langskuddet fra franskmannen gikk like utenfor.

Kvartet før slutt testet Rashford selv skuddfoten. Fra kanten av 16-meteren gikk skuddet fra Rashford via West Ham-keeper Randolph og i stolpen.

I det 78. minutt doblet Zlatan Ibrahimovic ledelsen da han fikk ballen i feltet og dundret ballen i nettet.

– West Ham-spillerne stod rundt ham som statister, men TV-bildene viste at Zlatan var i offside da skuddet kom, oppsummerte Wikestad om scoringen til supersvensken.

Kampen endte dermed med 2-0-seier til Manchester United.

Nordtveit fra start igjen
Håvard Nordtveit startet igjen for West Ham, mens José Mourinho gjorde tre endringer på Manchester United-laget.

Jones, Rojo, Darmian, Carrick og Lingard kom inn for Bailly, Smalling, Blind, Martial og Fellaini.

Slik startet lagene:

West Ham (4-2-3-1): Randolph - Obiang, Reid, Ogbonna, Cresswell - Koyaté, Nordtveit - Anontio, Feghouli, Payet - Lanzini

Manchester United (4-3-3): de Gea - Valencia, Jones, Rojo, Darmian - Herrera, Carrick, Pogba - Mkhitaryan, Ibrahimovic, Lingard