Manchester City-stjerne grisetaklet seg til sitt tredje røde kort på seks kamper

Men Sergio Agüeros mål fra «håpløst» hold senket Burnley.

Manchester City-Burnley 2-1

Manchester City fikk Fernandinho utvist etter en halvtime, men kjempet seg likevel til en 2-1-seier over Burnley mandag.

Se kampreferat over!

Gaël Clichy og Sergio Agüero sørget for to mål selv om City var redusert til ti menn, mens Ben Mee scoret gjestenes trøstemål.

Grisetakling
Manchester City spilte seg til flere store sjanser i førsteomgangen på Etihad, men Burnley-keeper Tom Heaton tok seg av det som kom.

Og etter en drøy halvtimes spill gjorde de lyseblå det vanskeligere for seg selv. Fernandinho mistet hodet fullstending, grisetaklet Jòhann Gudmundsson og dommer Lee Mason dro sporenstreks opp det røde kortet.

Det var utrolig nok brasilianerens tredje røde kort på de seks siste kampene han har spilt.

– Du er journalisten
Etter kampen ville ikke Pep Guardiola snakket om det røde kortet da han ble intervjuet.

– Hva synes du om Fernandinhos røde kort, ble han spurt om.

– Du er journalisten, ikke jeg, svarer Guardiola.

– Du er manageren, jeg er sikker på at fansen vil høre det, lyder oppfølgingsspørsmålet.

– Spør dommeren, ikke jeg, sier Guardiola.

Tok grep i pausen
Med ti mann og 0-0 til pause valgte Pep Guardiola å ta av Jesús Navas og Kelechi Iheanacho. Inn kom David Silva og Sergio Agüero, og det skulle betale seg for City.

Men det var Gaël Clichy som ordnet ledelse for de lyseblå tolv minutter i omgangen. Venstrebacken dro seg innover i feltet fra hjørnet av 16-meteren, og sendte i vei en markkryper Heaton ikke maktet å stoppe.

Umulige Agüero
Tre og et halvt minutt senere var det Agüeros tur. Raheem Sterling ropte på straffe da han gikk i bakken i duell med Heaton, men da Sterling gikk ned plukket Agüero opp ballen fra skrått hold.

Den lille magikeren fyrte av et helt fantastisk skudd, og selv med to Burnley-spillere stående på streken for å blokkere så maktet de ikke å stanse hans knallharde skudd.

Måtte bruke mållinjeteknologi
Citys ti menn så ut til å ha seieren i lomma, men med 20 minutter igjen sørget Ben Mee for ny spenning. City-forsvaret klarerte en avslutning på streken, men ballen endte hos Mee som kjempet den over streken og sørget for at mållinjesystemet kunne fortelle dommer Mason at det hadde blitt scoret et mål.

Det ble imidlertid med reduseringen, og Manchester City kunne juble for 2-1-seier med ti mann på banen.