– Et uholdbart resultat for pokaljagende Liverpool

Evigunge Jermain Defoe ødela seiersfesten for Liverpool.

Sunderland – Liverpool (0-1) 2-2:

Daniel Sturridge og Sadio Mané sendte Liverpool i ledelsen to ganger, men Jermain Defoe slo tilbake fra straffemerket ved begge anledninger.

Oppgjøret mellom Liverpool og Sunderland endte 2-2 på Stadium of Light.

Dermed misbrukte Jürgen Klopps menn mligheten til å havne bare tre poeng bak ligaleder Chelsea.

– Jeg kan ikke forklare hva som skjedde, fordi jeg vet ikke helt hva jeg så. Laget mitt kjempet, men jeg var hele tiden ikke helt sikker på om vi kunne klare å vinne. Vi kan spille bedre fotball, spesielt med tanke på det vi viste etter pause, sa en frustrert Klopp etter kampen.

Mané, som laget straffesparket som sørget for at Sunderland utlignet til 2-2, var skuffet etter kampen.

– For å være ærlig så traff ballen hånden min. Så ja, jeg mener det var straffespark. Nå må vi bare se videre mot neste kamp og akseptere at vi kun fikk med oss ett poeng, sukket han i kampintervjuet etter kampen.

Nå er avstanden opp til Chelsea, som har én kamp mindre spilt, fem poeng for Liverpool.

– Det var selvsagt et uholdbart resultat for pokaljagende Liverpool, men et sterkt resultat av Sunderland, konstaterte kommentator Simen Stamsø Møller om det uavgjorte resultatet.

– Kampen endte 2-2 etter en dramatisk og sjanserik kamp. Sadio Mané sendte Liverpool i ledelsen, men så gjorde han en fryktelig merkelig hands som ga straffesparket til Sunderland som Defoe sørget for at Sunderland fikk med seg 2-2 og et viktig poeng i bunnstriden. Jürgen Klopp og Liverpool vil mene dette var to poeng ut av vinduet, mente han.

Han fikk støtte av Petter Myhre.

– Med 2-1-ledelse åtte minutter før slutt burde Liverpool dradd dette i lang. Spillemessig og sjansemessig var Liverpool det klart beste laget. Men om Sunderland skulle holde seg, så har de mye å takke Jermain Defoe for, sa Myhre i Premier League-studio.

Sturridge fikk stå helt alene
Liverpool skapte en del muligheter i åpningsminuttene, men også Sunderland var farlig frempå.

Etter drøyt 20 minutters spill måtte imidlertid Sunderland kapitulere. Daniel Sturridge fikk stå helt alene i feltet og heade inn 1-0-ledelse til Liverpool.

– Sunderland ble straffet etter at Sturridge fikk spasere helt fritt i feltet. Han scoret sitt første bortemål i Premier League denne sesongen og sitt andre titalt etter en fin heading. Liverpool scoret på den første sjansen de skapte, oppsummerte TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller etter 1-0-scoringen til Liverpool.

Men bare fire minutter senere slo Sunderland tilbake. Ragnar Klavan felte Didier N'Dong innenfor 16-meteren, og dommeren pekte på straffemerket.

Defoe straffet Liverpool
Jermain Defoe scoret sikkert fra ellevemetersmerket og utlignet til 1-1. Noen minutter senere kunne Jermain Defoe scoret igjen da han ble spilt alene med keeper, men Mignolet fikk avverget nok en fulltreffer av veteranangriperen.

Den første omgangen endte dermed 1-1, i en omgang der Liverpool var det mest dominerende laget totalt sett.

– Liverpool dominerte store deler av omgangen og tok ledelsen etter et corner, men så utlignet Jermain Defoe fra straffemerket. Sunderland nektet å være en kasteball for Liverpool de første 45 minuttene, oppsummerte Møller i pausen.

Mané sendte Liverpool i ledelsen
Etter pause roet tempoet i kampen seg betraktelig.

Liverpool hadde ballen mest og presset Sunderland i store perioder, men var for lite effektive foran mål.

Etter én times spill skrek Sunderland på straffespark da ballen traff hånden til Firmino innenfor 16-meteren, men dommeren vinket spillet videre.

– De er vanskelige for dommerne de situasjonene, for det er nærmest umulig å si om ballen søkte hånden eller om hånden søkte ballen, mente TV 2-kommentator Møller.

20 minutter før slutt fikk Sturridge en kjempemulighet til å sende Liverpool i ledelsen. Men på fantastisk vis reddet Sunderlands Mannone.

To minutter senere fikk Liverpool omsider scoringen. Mané fikk stå helt alene i feltet og lurte inn 2-1-ledelse.

– Toppscorer Mané gjorde det for Liverpool. Sunderland ropte på offside, og det var i hvert fall nære på offside. Der hadde Liverpool marginene på sin side, men det var riktig av linjemannen å ikke vinke offside. Mané fikk en enkel jobb med å sette inn 2-1-scoringen. Det var Manés niende mål i Premier League denne sesongen, sa Simen Stamsø Møller om Liverpools 2-1-scoring.

Men åtte minutter før slutt fikk imidlertid Sunderland nytt straffespark da målscorer Mané handset innenfor straffemerket etter frispark utenfor 16-meteren.

Jermain Defoe steg nok en gang frem, og utlignet til 2-2 på knallhardt vis.

– Han scoret igjen, evigunge Jermaine Defoe. Han gikk for samme hjørnet og dermed ble det 2-2. Da ble mot poengdeling. Klopp så at laget sitt kastet bort to poeng, sa Møller etter 2-2-scoringen.

På overtid skapte Liverpool en rekke sjanser til å score vinnermålet. Sunderland forsvarte seg imidlertid på beste vis, og fikk med seg ett poeng mot gullkandidatene fra Anfield.

Sturridge erstattet Henderson
Jürgen Klopp gjorde én endring fra laget som slo Manchester City på nyttårsaften.

Jordan Henderson er skadet og ble erstattet av Daniel Sturridge. Sturridge startet til venstre i angrepstrioen, mens Georginio Wijnaldum tok Hendersons plass sentralt på midtbanen.

Slik startet lagene:

Sunderland (4-4-2): Mannone – Love, O'Shea, Djilobodji, van Aanholt – N'Dong, Rodwell, Larsson, Januzaj – Borini, Defoe.

Liverpool (4-3-3): Mignolet – Clyne, Lovren, Klavan, Milner – Can, Wijnaldum, Lallana – Mané, Firmino, Sturridge.