Costa bekrefter at han ville forlate Chelsea før sesongen

Nå stråler toppscoreren og hyller Antonio Conte etter en forrykende sesong.

Chelsea-fansen kan prise seg lykkelige over at Diego Costa ikke fikk viljen sin i opptakten til sesongen. Den brasiliansk-fødte spanjolen ønsket en retur til Atlético Madrid, men overgangen strandet.

Ville dra
14 Premier League-scoringer senere smiler likevel livet til toppscoreren.

– Om jeg ønsket å dra? Ja, ja. Jeg hadde muligheten til å dra til Atlético, på grunn av noen ting, familie og livet jeg hadde der. Men ikke på grunn av Chelsea, fordi her er det mye kjærlighet med supporterne, med folk, så jeg er veldig glad. Jeg er veldig fornøyd, sier Costa ifølge Telegraph.

Han sier imidlertid ikke noe om hvorfor returen til den spanske hovedstadsklubben ikke ble noe av.

– Det var en ting jeg ville endre av familiære grunner, men det var ikke meningen at det skulle skje, og jeg er fortsatt glad for å være her.

Costa ble hentet til Chelsea i 2014 etter å ha skutt Atlético Madrid til La Liga-tittelen og seg selv inn i fansens hjerter. Med 27 scoringer og kun slått av Cristiano Ronaldo og Lionel Messi på toppscorerlisten la Chelsea 32 millioner pund på bordet. Det har vist seg å være vel anvendte penger.

I sin første sesong i Premier League gnistret det av Costa med 20 scoringer på 26 kamper da Chelsea ble seriemester. «Bare» tolv scoringer i den brokete fjorårssesongen endte med skuffelse for både Chelsea og Diego Costa, men under Antonio Conte har 28-åringen funnet formen som gjør ham til Premier Leagues heteste spiss for øyeblikket.

– Folk elsker ham mer og mer
Mannen som får æren for å få det beste ut av Costa igjen, er nettopp Chelseas nye hærfører. Forholdet mellom de to er tydelig godt – det så man etter 4-2-seieren over Stoke på nyttårsaften.

– Det var også viktig for meg at manageren, fra første stund, sa at han regnet med meg. Sannheten er at manageren er god med spillerne. Han spøker alltid med spillerne, og det er bra for oss ikke bare å ha en manager som er en sjef, men som er en person man kan snakke med, en man regner med i tøffe stunder. Han er rolig med spillerne og du han se at folk elsker ham mer og mer, sier Costa.

Heltestatusen blant supporterne bare vokser og vokser etter at Costa legger bak seg første halvdel av sesongen som poengkonge med 14 scoringer og fem assist for hurtigtoget fra Vest-London.

Chelsea-toget dundrer videre litt lenger nord i den engelske hovedstaden onsdag kveld. Da står Tottenham i veien som hinder for Chelseas håp om å vinne kamp nummer 14 på rad i Premier League. I første rekke i krigen mot rivalen står Costa, klar til å gjøre seg til en enda større helt hos de med blått hjerte.