Liverpool mister nøkkelspiller: – Det kan være forskjellen på første- og andreplass

Sjekk hvilke Premier League-spillere som drar til Afrikamesterskapet.

Noen av Premier League-klubbene rammes hardere enn andre under Afrikamesterskapet i Gabon fra 14. januar til 5. februar.

– Stort problem
I løpet av de tre ukene må en rekke Premier League-klubber klare seg uten sentrale spillere. Blant dem er serietoer Liverpool som mister Sadio Mané

Manager Jürgen Klopp er faktisk så redd for angrepsstjernen at han sender en egen fysioterapeut til mesterskapet som skal samarbeide tett med Det senegalesiske fotballforbundet.

– Det kan være forskjellen på første- og andreplass. Eller fjerde- og femteplass. Han har vært den beste signeringen til Liverpool siden Suárez. Det er rett og slett et stort problem at han ikke får spille i de viktige kampene som venter. Det er ikke bra, sier TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller.

Mané spiller mandagens kamp mot Sunderland før avreise til mesterskapet.

Se listen over spillere som skal spille Afrikamesterskapet nederst på siden!

Leicester rammes hardt
I likhet med Sunderland mister Leicester flest spillere, med Daniel Amartey, Riyad Mahrez og Islam Slimani. Sistnevnte har scoret fem mål så langt denne sesongen, Mahrez har tre.

– De mister deres beste spiller i Mahrez. Nå har ikke han vært i nærheten av det han var forrige sesong, men dette er potensielt veldig dumt for Leicester. Hadde det ikke vært for at lagene i bunnen av tabellen var så dårlige, hadde Leicester vært i fare. De reddes av at Hull, Swansea og Sunderland er så dårlige, sier Stamsø Møller.

Manchester United slipper unna med bare ett fravær, men det er til gjengjeld en svært viktig spiller. Eric Bailly slutter seg til Elfenbenskystens tropp med umiddelbar virkning, noe som irriterer manager José Mourinho. Han skulle helst sett at midtstopperen var tilgjengelig til mandagens kamp mot West Ham før avreise til Afrikamesterskapet.

– Han må være med dem (Elfenbenskysten journ.anm) 2. januar. Vi spurte dem om han kunne bli værende til 3. januar, men de nektet. Så han kan ikke spille mot West Ham. Med disse avgjørelsene kontrollerer de hvert eneste sekund, så de kommer garantert til å vinne Afrikamesterskapet. Jeg vet at jeg mister Bailly i en måned, så jeg har Smalling, Rojo, Jones... tre spillere til åtte kamper, sier Mourinho ifølge ESPN.

Mourinhos bekymringer er ikke berettiget, mener Stamø Møller.

– Akkurat nå ser jeg ikke på det som et problem i det hele tatt. De som har spilt, har spilt godt. Det er like greit at de som er der nå får lov til å spille, slik at det ikke blir spørsmål om som skal spille hele tiden. Jeg er overrasket over at Jones og Rojo har spilt så bra, sier Stamsø Møller.

– I utgangspunktet er Bailly og Smalling mer talentfulle spillere, meg tror ikke United kommer til å lide som de andre lagene.

Ifølge Fantasy Football Scout og Daily Mail er disse spillerne klare for mesterskapet:

Arsenal
Mohamed Elneny (Egypt)

Bournemouth
Max Gradel (Elfenbenskysten)

Crystal Palace:
Wilfried Zaha (Elfenbenskysten)

Everton
Idrissa Gueye (Senegal)

Hull City
Ahmed Elmohamady (Egypt)
Dieumerci Mbokani (Elfenbenskysten)

Leicester City
Daniel Amartey (Ghana)
Riyad Mahrez (Algerie)
Islam Slimani (Algerie)

Liverpool
Sadio Mané (Senegal)

Manchester United
Eric Bailly (Elfenbenskysten)

Southampton
Sofiane Boufal (Marokko)

Stoke
Wilfried Bony (Ivory Coast)
Mame Biram Diouf (Senegal)
Ramadan Sobhi (Egypt)

Sunderland
Wahbi Khazri (Tunisia)
Lamine Koné (Elfenbenskysten)
Didier Ndong (Gabon)

Watford
Nordin Amrabat (Marokko)
Adlène Guedioura (Algerie)

West Ham
André Ayew (Ghana)
Cheikhou Kouyaté (Senegal)

Crystal Palaces Bakary Sako (Mali) og West Hams Diafra Sakho (Senegal) er skadet og foreløpig med på kanskje-listen.

Liverpools Joël Matip og West Bromwich-spiller Allan Nyom har begge takket nei til å være en del av Kameruns tropp. Begge kan risikere sanksjoner i form av spillnekt dersom Kamerun tar saken videre til FIFA.

Burnley, Chelsea, Manchester City, Middlesbrough, Swansea og Tottenham har ingen spillere med i mesterskapet.