Randers tok seg til klubbens aller første cupfinale da de slo Team Tvis Holstebro i den første av de to semifinalene torsdag.

Mari Molid, som ikke var en del av Norges EM-tropp tidligere i måneden, var sentral i seieren. Hun sikret ekstraomganger nummer tre og fire da hun utlignet til 31-31. Mot slutten av fjerde ekstraomgang scoret hun 39-36 for Randers, som vant 39-37.

I finalen møter Molid sin norske landslagsvenninne Veronica Kristiansen til kamp fredag kl. 16 på TV 2 Sportskanalen.

Kristiansens FC Midtjylland møtte Viborg i den andre semifinalen – av ekspertene døpt den moralske finalen siden det var ligaens to beste lag som barket sammen.

I den kampen var Veronica Kristiansen og FC Midtjylland i storslag. Kristiansen åpnet med å score tre av lagets fem første mål. Det sto 14-10 til pause, men etter hvilen tok FCM helt over.

Det tok et kvarter av andreomgangen før de ledet med ti mål. Da mistet Viborg motet og FCM kontrollerte inn til seier. Kampen endte 32-21.

I fjor ble FCM og Kristiansen cupmestere da de slo Viborg etter ekstraomganger. Da var hun fersk verdensmester med Norge. I år er hun fersk europamester.

Med FC Midtjyllands tabellplassering og oppvisning mot Viborg må Randers og Mari Molid finne seg i å være underdogs i fredagens finale.

Den danske cupfinalen ser du fredag kl. 16 på TV 2 Sportskanalen og Sumo.