Zlatan om kritikerne:  – Vil sette ballen i munnen på dem

Zlatan Ibrahimovic er ikke overrasket over at han scorer mye mål.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester United - Middlesbrough på TV 2 Sport Premium kl 16.00 på nyttårsaften.

Zlatan Ibrahimovic (35) har satt sitt preg på Premier League etter overgangen fra Paris Saint-Germain i sommer.

Supersvensken har så langt denne sesongen scoret 12 mål på 17 seriekamper og har meldt seg på i kampen om toppscorertittelen i Premier League. For Zlatan selv, er det ingen overraskelse.

– Jeg er god på det jeg gjør. Det har vært sånn de siste 15 årene. Det er ikke noe nytt. Det var mye snakk før jeg kom og den første tiden. Dette er ingen overraskelse for meg eller de som som kjenner meg og vet hva jeg er i stand til. Jeg gjør det jeg kan. Det er ikke noe nytt. Det eneste nye nå er at jeg spiller i Premier Leauge, sier Zlatan i et intervju med Premier League Productions i forkant av lørdagens kamp mot Middlesbrough.

Så langt i 2016 har Ibrahimovic scoret vanvittige 50 mål. Det er bare ett mål mindre Lionel Messi, som er den spilleren i Europas fem største ligaer som har scoret flest dette kalenderåret.

– Jeg prøver å gjøre jobben min. Jobben min er å score mål og å hjelpe lagkameratene mine til å score mål og spille bra. Målene kommer oftere nå enn tidligere i karrieren min. Men jeg hadde heller foretrukket at vi var på toppen av tabellen enn at jeg scorer mange mål, sier han videre.

– Jeg snakker med føttene
Etter å ha scoret fire mål på de fire første kampene denne sesongen, gikk 35-åringen gjennom hele oktober uten å score ett eneste mål. Da begynte kritikerne å snakke om at han var gammel og ferdig.

– Folk forventet nok ikke dette. De tenkte «Han er 35. Det er over.». Men jeg tenkte at når alle tror at jeg ikke kommer, da kommer jeg. Og jeg vil vise dem. Ikke vise at de tok feil. Men jeg vil putte ballen i kjeften på dem. Jeg snakker med føttene. Andre snakker med munnen. Jeg gjør det med føttene, sier han.

Nyttårsaften venter Middlesbrough på Old Trafford.

– Vi er klare. Det er første gang for meg at jeg har et sånn kampprogram, men jeg føler meg bra. Jeg føler meg i god form. Jeg har god selvtillit, men det har jeg aldri hatt noen problemer med. Jeg trener bra og restituerer meg bra, sier han.

Og legger til:

– Hver kamp vi spiller er tøffe. Jeg har spilt i mange ligaer og jeg har spilt mange kamper i forskjellige land, men jeg kan si en ting om Premier League. Og det er at den er uforutsigbar. Ingen kontrollerer kampene. Alt kan skje. Selv om man leder to-tre null og føler at man har kontroll, skjer det plutselig noe også er det 3-3. Alle kamper er som en finale. Vi må forberede oss på hver kamp som om at det er en finale. Men det har vi gjort hele sesongen. Og gjøre alt for å vinne.

United har ikke tapt siden 0-4-tapet for Chelsea 23. oktober.

– Hvis man ser på de siste fire, fem årene har det ikke vært det United folk er vant til å se. I år har det skjedd noe spennende. Vi har en trener som har vunnet alt. Og han har hentet inn spillere som er vant til å vinne. Man føler det på treningfeltet. Man føler det på stadion at det er noe på gang. VI jobber hardt for det vi tror på. Vi hadde en periode der vi vant og tapte om hverandre, men nå er vi på gang igjen. Vi vet hva vi er i stand til, sier Zlatan.

Se hva Zlatan mener om Jose Mourinho og få med deg resten av intervjuet i videovinduet øverst i saken.