Foto: Braastad, Audun

Larvik tok sin 17. NM-tittel

Larvik med cupgull nummer ni på rad da de vant  24-19 mot Tertnes torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Larvik - Tertnes 24-19

Det rutinerte Larvik-mannskapet fikk tøff motstand av de unge Tertnes-jentene, men kunne til slutt juble for NM-tittel nummer 17.

– Det ble litt mer spennende enn vi håpet på. Men vi klarte å ta oss sammen på slutten, sier Marit Malm Frafjord.

EM-debutanten Kjerstin Boge Solås (18) ble kampens toppscorer med ni mål, seks av dem før pause.

Tertnes-talentet skjøt danske Sandra Toft, som ble kåret til EMs beste målvakt, i stykker i store deler av kampen. På tribunen fikk landslagssjef Thorir Hergeirsson se Solås, som kun spilte forsvar for Norge i EM, score ni mål i NM-finalen.

– Hun leverer fantastiske scoringer. Det er imponerende å se hvordan hun presterer i førsteomgang, skrøt Eurosports håndballekspert Ole Gustav Gjekstad i pausen.

Den 18 år gamle bakspilleren var ikke like dominerende etter pause.

– Dessverre holdt det ikke helt inn. Vi ble litt for små på slutten, sier en skuffet toppscorer til Eurosport etter kampen.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren ble Larviks toppscorer med åtte mål.

Larvik har vært i samtlige NM-finaler siden 2002/03 og var naturlig nok storfavoritt før møtet med Tertnes. Seiersrekken for det norske flaggskipet er bare brutt av tapet for Byåsen i 2007. Tertnes spilte sin tredje NM-finale uten å gå til topps. I 2013 ble det tap for samme motstander.

Lagene fulgte hverandre tett i førsteomgang. Marit Malm Frafjord sørget for at Larvik gikk til pause med 12-11-ledelse.

Andreomgangen ble en tett og jevn affære. Med seks minutter igjen å spille var Larvik tilbake i ledelsen siden tidlig i andreomgang. Derfra og ut hadde de rutinerte Larvik-jentene full kontroll.