– Jakob (16)  kan klare VM-kravet i 2017

Jakob Ingebrigtsen legger bak seg et meget godt år, til neste år kan han gjøre det enda bedre mener familien hans.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den yngste av brødrene Ingebrigtsen har imponert lenge og i år fikk han satt navnet sitt ordentlig på kartet. Jakob Ingebrigtsen forbedret sin egen personlige rekord på 1500 meter (og uoffisielle verdensrekord for 15-åringer) under Bislett Games og i desember ble han tidenes yngste europamester i terrengløp i U20-klassen.

– Det har vært en del oppmerksomhet i media og det har vist seg at mange har fulgt med og syntes det er morsomt. Det er gøy for meg å se at folk bryr seg, sier Jakob Ingebrigtsen til TV 2.

– Kan klare VM-kravet for seniorer
Selv om 2016 har vært et godt år for Jakob, mener Filip Ingebrigtsen at lillebroren har mer å gå på.

– I 2016 tror jeg ikke Jakob fikk ut potensialet sitt i form av en veldig god tid i og med at han ble syk da han var i skikkelig god form. Så jeg tror folk kan bli litt overrasket over hvor mye han kan forbedre seg, sier Fillip til TV 2.

Både Henrik og pappa Gjert er enige om at Jakob faktisk kan klare VM-kravet for seniorer neste sesong, selv om han bare er 16 år.

– Hvis han klarer VM-kravet som 16-åring hadde det vært helt sykt, men at han har kapasitet til å klare et VM-krav til neste år, det tror jeg faktisk. Uansett hvor sykt det høres ut, sier Henrik Ingebrigtsen.

– Jakob kan klare VM-kravet, men han får ikke lov til å delta. han har EM U20 som sitt store mål og vi konsentrerer oss om det, sier pappa og trener Gjert Ingebrigtsen til TV 2.

Veldig gode testresultater
Selv sier også Jakob at VM-kravet ikke er hans hovedmål, men heller ikke han er fremmed for tanken om at han kan klare det.

– Det burde ikke være realistisk, men hvis jeg har den perfekte dagen og alt klaffer, så kan det gå, mener han.

– Det største måle for 2017 er først og fremst å løpe veldig fort på 1500 meter og gjøre det bra i U20 EM, sier Jakob Ingebrigtsen.

Gjert Ingebrigtsen forteller at testresultatene av Jakob viser at han er i meget god form.

– Vi gjorde nettopp en måling av terskelfarten til Jacob, og den var veldig høy i forhold til alder og utvikling så har han enorm kondisjon. Med en kondisjon som det kan han løpe fryktelig fort, så han er fra naturens side godt utstyrt når det gjelder kondisjon, sier Gjert Ingebrigtsen.