Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Ødegaard ble tirsdag formiddag observert på flyet på vei til Amsterdam. Nederlandske medier spekulerte tidlig i om 18-åringen kunne være på vei til Ajax.

Agent Tore Pedersen bekrefter overfor TV 2 at Ødegaard tirsdag var på flyet til Amsterdam, men hevder at det var for mellomlanding på vei hjem til Madrid.

Senere tirsdag ettermiddag dukket det opp meldinger om at Heerenveen blir neste stoppested for unggutten.

Etter det TV 2 erfarer vil en låneavtale til Heerenveen bli ferdigstilt i løpet av de nærmeste timene.

Direktør i Heerenveen Luuc Eisenga ønsker ikke å kommentere en eventuell låneavtale for Ødegaard overfor TV 2.

Ødegaards tidligere trener i Strømsgodset Ronny Deila sier til TV 2 at han vil bli overrasket om 18-åringen ender opp i Ajax.

– Han er god nok for Ajax, men tror ikke han ender opp der. Jeg vil bli veldig overrasket om Ajax henter ham på lån, fordi det er en klubb som er opptatt av å utvikle egne talenter, sier Deila.

Mannen som gav Ødegaard Tippeliga-debuten i 2014 understreker at det viktigste for 18-åringen er å gå til et sted han blir godt ivaretatt.

– Det er viktig for ham å gå til et sted han får spille på høyest mulig nivå, om det er i Nederland eller et annet sted er ikke så viktig, sier Deila.

Real Madrid-spilleren ble lenge koblet til Rennes, men den franske klubben gikk nylig ut og sa at nordmannen ikke kom til å bli hentet.

Martin Ødegaard har fått lite spilletid for Real Madrids A-lag, men imponerte da han fikk muligheten i cupkampen mot Cultural Leonesa.

(©NTB/ TV 2)