Seks russiske langrennsløpere utestenges av FIS

Straffetiltakene etter McLaren-rapporten fortsetter.

Seks russiske langrennsløpere utestenges på bakgrunn av andre del av McLaren-avsløringene som kom tidligere i desember.

I rapporten ble det slått fast at over 1000 russiske utøvere, blant annet under OL i London og Sotsji, deltok i et systematisk dopingprogram mellom 2011 og 2015.

Torsdag kommuniserte Den internasjonale olympiske komité (IOC) overfor Det internasjonale skiforbundet (FIS) at de har åpnet etterforskning av seks russiske langrennsutøvere for brudd på dopingreglementet rundt og under OL i Sotsji.

Fredag kom meldingen fra FIS om at alle de seks utøverne nå er utestengt på ubestemt tid.

– Funnene i McLaren-rapporten har gjort alvorlig skade på omdømmet og integriteten til langrennssporten. Vi sørger nå for å iverksette alle nødvendige tiltak for å straffe overtrederne. Vi skal jobbe sammen med Det russiske skiforbundet for å rehabilitere russisk langrennssport og forventer at de forplikter seg til å bidra til å gjøre sporten ren, sier FIS-president Gian Franco Kasper.

Det russiske skiforbundet har kommunisert sitt ønske overfor FIS om å bidra til å gjenoppbygge sin troverdighet i sporten. Derfor har de blant annet sagt fra seg verdenscupfinalen som opprinnelig skulle holdes i Tjumen 16.-19. mars 2017.

Det er ikke kjent hvem de seks utøverne er da FIS ikke er bemyndiget til å offentliggjøre navnene på utøverne før etterforskningen er over. Om navnene skal offentliggjøres før den tid er opp til russerne selv.