SOLGT: Oscar fortsetter karrieren i kinesisk fotball.
SOLGT: Oscar fortsetter karrieren i kinesisk fotball. Foto: Ben Stansall

Chelsea bekrefter: Oscar klar for kinesisk klubb

Brasilianeren lot seg lokke av pengene.

Den 25 år gamle midtbanespilleren Oscar forlater Chelsea så fort overgangsvinduet åpner.

Chelsea bekrefter på sin hjemmeside at de er kommet til enighet med Shanghai SIPG om en overgangssum.

Klubben vil ikke ut med hvor mye de får for ham, men det ifølge Daily Express skal kineserne ha betalt nærmere 560 millioner kroner.

Oscar kom til Chelsea fra Internacional i 2012 og scoret 38 mål på 203 kamper for klubben.

Da Jose Mourinho var manager på Stamford Bridge, fikk han en sentral rolle. Mourinho foretrakk Oscar i «tierrollen» fremfor Eden Hazard.

Men etter at Antonio Conte overtok i sommer, så har det blitt langt mellom kampene.

Bare fem ganger har han sluppet til fra start i Premier League denne sesongen. Og etter at italieneren la om til 3-4-3, så har han ikke startet en eneste kamp.

I sine år i Chelsea har han vunnet Premier League, Europaligaen og Ligacupen. I tillegg har målene hans to ganger blitt kåret til årets mål for Chelsea.

Det har vært spekulert i at han vil få en ukelønn på i overkant av fire millioner kroner i Shanghai SIPG, noe som vil gjøre ham til en av verdens best betalte fotballspillere.

Den stadig økende kjøpekraften i den kinesiske ligaen har fått enkelte til å bekymre seg for europeisk fotballs fremtid. Liverpool-manager Jürgen Klopp sammenligner situasjonen med en annen han har erfart tidligere.

– Det finnes noen klubber i Europa oppfatter Premier League på samme måte som vi nå oppfatter kinesisk fotball. Pengene i England lokker de beste spillerne til England. Det er fritt frem for alle å gjøre som de selv ønsker her i verden, og vi gjør våre egne valg, sier Klopp ifølge Daily Express.

I Shanghai SIPG får han tidligere Chelsea-manager Andre Villas-Boas som trener. Villas-Boas forlot Chelsea før Oscar kom.