FERDIG: Dårlige nyheter for Pardew midt i julestria. 
FERDIG: Dårlige nyheter for Pardew midt i julestria.  Foto: SEAN DEMPSEY

Premier League-manager fikk sparken

Alan Pardew er ferdig i Crystal Palace. Sam Allardyce seiler opp som het kandidat til å overta den ledige managerstolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klubben bekrefter selv torsdag at engelskmannen er ferdig i London-klubben.

Pardew blir den andre Premier League-manageren som får sparken denne sesongen.

Brede Hangelands tidligere klubb har lagt ut en pressemelding på sine nettsider.

– Jeg ønsker å benytte anledningen til å takke alle i klubben for deres fantastiske støtte. Spesielt vil jeg gi en stor takk til spillerne som ga meg absolutt alt, til Steve Parish og hans styre, sier Pardew.

– Jeg har mange gode følelser for denne klubben. Det er trist at min tid her er over. Jeg føler jeg har et spesielt forhold til klubben, og håper ikke det er blitt påvirket. Jeg vil ønske alle i og rundt klubben lykke til i fremtiden, spesielt fansen som har vært fantastiske, forteller 55-åringen.

Francesco Guidolin var den første Premier League-manageren som fikk sparken denne sesongen. Italieneren måtte forlate sjefsstolen i Swansea i oktober.

55 år gamle Pardew har vært innom en rekke klubber i sin managerkarriere, deriblant Reading, West Ham, Southampton og Newcastle.

– Ikke overraskende
I fjor tok han over som sjef i Crystal Palace. Laget har denne sesongen bare vunnet fire kamper på 17 forsøk i ligaen, og ligger på en skuffende 17. plass.

– Etter et mildt sagt begredelig kalenderår er det ikke så overraskende, men samtidig er jo dette mannen som reddet Palace fra sikkert nedrykk i 2015. Derfor er det nok blandede følelser blant både spillere, ansatte og fans, sier TV 2s Premier League-ekspert, Brede Hangeland.

Hangeland hadde Pardew som sjef da han la opp som fotballspiller i mai.

– Slik utviklingen har vært er det forståelig, og Pardew må som alle andre ta konsekvensen av resultatkravene i Premier League, sier Hangeland.

– Jeg kjenner ham som en bra fyr med mange gode egenskaper som trener, og regner med han blir å finne i ny jobb snart. Jeg vil tro klubben har jobbet med erstatter allerede, og at en ansettelse er nært forestående, forteller den tidligere midtstopperbautaen.

Returnerer?
Ifølge Sky Sports står klubben klar til å åpne samtaler med tidligere England-sjef Sam Allardyce.

Den engelske TV-kanalen hevder representanter for Allardyce vil møte Crystal Palaces styreleder, Steve Parish, allerede i løpet av det neste døgnet.

En potensiell ansettelse som får Hangeland til å klø seg litt i hodet.

– Rent sportslig har Sam Allardyce vist seg å kunne sine saker. Likevel synes jeg det er litt rart om han skal rett inn igjen i Premier League, bare noen måneder etter at at han ikke var skikket til å lede det engelske landslaget, sier han.

I september fikk Allardyce sparken som landslagssjef for England etter bare to måneder i jobben. «Big Sam» måtte gå etter å ha gitt råd om hvordan man kunne unngå overgangsreglene i engelsk fotball, i bytte mot 4,2 millioner kroner.

62-åringen ønsker å vite hvor mye han får å rutte med i overgangsvinudet som åpner i januar, før han bestemmer seg for om han vil ha jobben.

Den erfarne manageren uttalte nylig til beIN Sports at han var klar for en retur til fotballen.

– Jeg tror jeg kommer tilbake neste år, om ikke før, avhengig av hvem som tar kontakt med meg, sa Allardyce.

– Jeg tror ikke jeg kan avslutte på den måten som det endte. Det er bak meg nå. Det var en veldig vanskelig og mørk periode av mitt liv. Men det går videre, og motgang gjør deg sterkere, fortalte han.