I begynnelsen av november meddelte den danske målvaktslegenden Kasper Hvidt at han gir seg med håndballen etter denne sesongen.

40-åringen debuterte på landslaget i 1996, og spilte 219 landskamper før han sa nei til mer landslagsspill i 2010.

Mange trodde Det danske håndballforbundet (DHF) ville ansette Hvidt som ny sportssjef etter at Ulrik Wilbek sa opp jobben tidligere i år.

Men han har i stedet tatt steget over i en annen bransje.

Fremover skal han jobbe med E-sport.

Onsdag ble han presentert som ny sportsdirektør for RFRSH, som er selskapet bak verdens beste Counter Strike-lag Astralis.

– For bare to år siden var det umulig å leve av denne bransjen, og det var ikke økonomi til å være profesjonelle. Det har endret seg nå, og derfor vil de gjerne ha hjelp. Det er veldig spennende og en stor utfordring, sier KIF Kolding-målvakten til dansk TV 2.

Astralis vant nylig E-sports Championship Series Season 2-finalen i Los Angeles – med en førstepremie på to millioner kroner – og kan dermed kalle seg verdens beste Counter Strike-lag.

Nå håper Hvidt å bli en pådriver i en sterkt voksende bransje.

– Det interessante for meg er å skape struktur i en bransje som vokser veldig eksplosivt og som plutselig har fått en økonomi som gjør det mulig å bygge opp profesjonelle lag. Jeg er helt sikker på at bransjen har behov for hjelp fra andre som har vært profesjonell innen en annen bransje. Jeg vil prøve å ta med meg, og overføre, noen av de verktøyene jeg har tatt med meg gjennom en over 20 år lang karriere som profesjonell, sier Hvidt.