Den svenske skicross-kjøreren er en ledende utøver innen sin idrett. Men på mandag ble 29 år gamle Holmlund utsatt for en alvorlig ulykke under trening i italienske Innichen.

Hun slo hodet kraftig i fallet og var bevisstløs da hun ble fraktet til sykehuset i Bolzano.

Legene konstaterte at 29-åringen hadde blødninger og hevelser i hjernen, noe som medførte at hun ble hasteoperert og lagt i kunstig koma på intensivavdelingen.

Kort tid etter fallet var det umulig for legene å si noe konkret om hvor alvorlige skadene var, men tirsdag kveld kom en urovekkende beskjed fra det svenske landslagets lege, Jakob Swanberg.

– Hun er blitt undersøkt av en kirurg og en øyelege. Tirsdag har hun også vært gjennom en tredje røntgenundersøkelse av hjernen, og dessverre er resultatet nedslående.

– Skader man ikke kunne se under tidligere undersøkelser viser seg nå å være store, sier Swanberg ifølge Aftonbladet.

Holmlund holdes fortsatt i respirator for å holde hevelsene i hjernen under kontroll.

– Det er en alvorlig situasjon. Generelt vet vi at denne typen skader medfører stor risiko for å få varige men. Vi må avvente og se hva som skjer videre, sier Swanberg, og legger til:

– Anna er veldig sterk, og hun har tidligere overrasket oss med sin enestående evne til å komme tilbake etter skader. Vi håper selvfølgelig at hun gjør det igjen