Glem «Fergie time» – det er Liverpool som er kongene av overtidsscoringer

Liverpool har vunnet flest kamper på overtid av alle i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool sikret seg rettighetene til å skryte i byen etter at Sadio Mané ble matchvinner fire minutter på overtid mot Everton mandag.

Scoringen sørget også for å skyte Liverpool opp andreplass på tabellen, seks poeng bak serieleder Chelsea.

Betydningsfulle mål på overtid har fått betegnelsen «Fergie time». I Sir Alex Fergusons regjeringstid virket det for motstander-lagene som om Manchester United alltid kom tilbake på overtid og scoret målet de trengte for å vinne kampen.

Tallene som Daily Mail har samlet sammen viser imidlertid at det er Liverpool som er laget som scorer flest seiersmål på overtid.

Siden innføringen av Premier League i 1992 har de røde fra Merseyside scoret seiersmålet på overtid 29 ganger. Det er helt klart mest.

Og til tross for at det etterlatte inntrykket var at Ferguson gjorde dette hele tiden så har Manchester United scoret seiersmålet på overtid bare 18 ganger - hele elleve ganger mindre enn erkerivalen.

Mellom dem ligger Arsenal med 23, Chelsea med 20 og Everton med 19 seiersmål på overtid. Tottenham ligger likt med Manchester United.

(Og ja, vi vet at fotballen startet før 1992, men begrepet «Fergie Time» oppstod etter den tid.)

1-0-seieren mot Everton kom fortjent.

– Det var intenst. Jeg er veldig, veldig glad. Det var en fortjent seier i en vanskelig kamp. Du så reaksjonen til supporterne våre, sa manager Jürgen Klopp etter at seieren var et faktum.

Det var TV 2-ekspert Petter Myhre enig i.

– Det satt langt inne, men det var fortjent. Everton var gode i første omgang og spesielt den første halvtimen. I andre omgang var Liverpool totalt dominerende, uten at de skaper veldig mye, sa Myhre etter kampen.

Det å stå hele distansen og avgjøre tette kamper mot slutten er uansett et karaktertrekk for et lag som tar mål av seg å vinne tittelen.

Seks poeng bak Chelsea virker ikke overvettes mye, men Chelsea er solide – Liverpool har virket noe mer ustabile, særlig defensivt.

Men Liverpool-legenden og Sky Sports-eksperten Jamie Carragher tror det er mulig.

– Dette er en stor seier. Husk at Chelsea skal til Anfield, sa han etter kampen.