Mané ble overtidshelt i Merseyside-derbyet

Liverpool lever videre i håpet om Premier League-tittelen etter et dramatisk Merseyside-derby.

Everton-Liverpool 0-1

I det fjerde overtidsminuttet på Goodison Park gjorde Sadio Mané seg til Liverpool-helt da han sørget for 1-0-seier til de røde over erkerivalen Everton.

Målet kom etter at Daniel Sturridge hadde satt en avslutning i stolpen, og Mané var kvikk i steget da han løp frem og satte ballen i nettet.

– Det var intenst. Jeg er veldig, veldig glad. Det var en fortjent seier i en vanskelig kamp. Du så reaksjonen til supporterne våre, sier manager Jürgen Klopp.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Firmino-sjanser
Tre poeng var enormt viktig for Klopps mannskap. Avstanden opp til ligaleder Chelsea holder seg på seks poeng før den meget krevende og hektiske juleperioden står for tur.

– Det er en strålende følelse å dra hit og vinne. Det er ikke noen bedre bortekamper å vinne enn denne, sier kaptein Jordan Henderson.

Liverpool hadde kampens største sjanser i en meget intens kamp, selv om det ikke var veldig mange av dem.

– Du må være klar til å respektere det motstanderen vil gjøre. Planen til Everton var å spille vill fotball. De jaget oss i den første omgangen. Vi kunne gjort det bedre, men det er vanskelig å tilpasse seg det. Om to-tre måneder kan vi reagere bedre. Vi var ikke overrasket, men vi klarte ikke å takle det, sier Klopp.

Sjansene kom ikke før i den andre omgangen. Først ble Roberto Firmino og Nathaniel Clyne stoppet av Maarten Stekelenburg, før Firmino igjen ble snytt for scoring – denne gangen av keeperinnbytter Joel Robles.

– Burde blitt sendt av
Så kokte det i toppen til Ross Barkley. Midtbanespillerens grisetakling av Jordan Henderson burde nok resultert i et rødt kort, men dommer Mike Dean valgte bare å gi gult kort til Evertons nummer åtte.

– Ross Barkley skulle vært sendt av i dette Merseyside-derbyet. Er heldig som slipper unna med gult, sa kommentator Kasper Wikestad.

Etter kampen la Henderson ned stridsøksen.

– Det var ganske sent. Jeg kjenner Ross godt, han er en bra fyr og jeg er kompis med han. Han var bare for sent ute, og etter kampen beklaget han seg. Heldigvis har jeg det bra, sier Henderson.

Ville ha rødt til Lovren
I kjølvannet av taklingen ble det knuffing mellom begge lags spillere, og Seamus Coleman fikk gult kort. Everton-manager Ronald Koeman likte dårlig at kun hans spiller fikk straff for tumultene.

– Alle reagerte etter taklingen, og det startet med Lovren. Men han hadde allerede gult. Det ble forskjellen for dommeren. Det liker jeg ikke, sier Koeman.

I TV 2s Premier League-studio oppsummerte man med at det var merkelig ikke å gi Lovren gult kort når Coleman først ble straffet.

– Koeman har et poeng, konkluderte Erik Thorstvedt.

Liverpool presset og presset på for den avgjørende scoringen, og i det fjerde av åtte overtidsminutter kom den fra en årvåken Mané.

Det kunne fort blitt 2-0, men Seamus Coleman reddet på streken i siste sekund.