MISORNØYD MED TO BORTEKAMPER: Dag-Eilev Fagermo liker dårlig at Odd må spille bortekamper mot Sogndal og Aalesund før kvalik til Europaligaen
MISORNØYD MED TO BORTEKAMPER: Dag-Eilev Fagermo liker dårlig at Odd må spille bortekamper mot Sogndal og Aalesund før kvalik til Europaligaen Foto: Ekornesvåg, Svein Ove

Fagermo sjokkert over kampoppsettet for Eliteserien

– Det tenderer til skandaløst, sier Odd-treneren.

Se oppsettet for Eliteserien 2017 her!

Mandag kveld ble kampoppsettet for neste sesongs Eliteserie presentert, og fordelingen av kampene falt ikke i god jord hos alle.

– Overrasket og nesten sjokkert
I Skien ble Dag-Eilev Fagermo spurt ut om Odds oppsett på Eurosports sending. Odd-treneren la ikke skjul på hva han mener om at Odd må på borteturer til Sogndal (18. juni) og Ålesund (25. juni) før Europaliga-kvalik.

– Vi er rett og slett overrasket og nesten sjokkert over at man har satt oss opp borte mot Sogndal og Aalesund rett før vi skal inn og spille første kvalik i Europa, i tillegg Tromsø borte (9. juli). At Norsk Toppfotball klarer det tenderer til nesten skandaløst når man vet hvilken belastning det er å reise så langt – det er de lengste bortekampene for oss når vi også skal prioritere e-cup, sier Fagermo.

Han mener oppsettet ikke legger til rette for suksess i Europa for telemarkingene.

– At vi skal spille Sogndal borte, Aalesund borte og første kamp i Europaliga-kvalik på åtte dager, så skal vi til Tromsø. Det tror jeg ingen fotballfaglige folk hadde lagt til rette for, sier Fagermo.

Nils Fisketjønn i Norges Fotballforbund sier at det i år er forsøkt å legge til rette for at de norske lagene skal gjøre det bra ute i Europa, men innrømmer at spesielt to kamper har vært vanskelige å gjøre noe med. Blant dem er ett av oppgjørene som får Fagermo til å reagere.

– Det er Tromsø-Odd, og den andre er Sogndal-Rosenborg som er midt mellom den andre kvalifiseringskampen i Europa. Vi skulle gjerne unngått det, men det fikk vi ikke til, sier Fisketjønn til TV 2.

Han opplyser at NFF ønsker å bidra med å legge til rette for klubbene, og at Odd blant annet har fått tilbud om hjelp til transport.

Lokaloppgjør i første runde
Ikke overraskende skal alle de 16 lagene møte hverandre to ganger i løpet av sesongen. 240 kamper skal spilles – men når og hvor?

Allerede i første serierunde er det duket for lokaloppgjør. Nyopprykkede Kristiansund møter Molde på hjemmebane.

Det er også en storkamp i sesongens første runde mellom Rosenborg og Odd.

29. mars møtes Brann og Rosenborg til UNICEF Mesterfinale i Bergen.

Se oppsettet for 2017-sesongen her!