MISORNØYD MED TO BORTEKAMPER: Dag-Eilev Fagermo liker dårlig at Odd må spille bortekamper mot Sogndal og Aalesund før kvalik til Europaligaen
MISORNØYD MED TO BORTEKAMPER: Dag-Eilev Fagermo liker dårlig at Odd må spille bortekamper mot Sogndal og Aalesund før kvalik til Europaligaen Foto: Ekornesvåg, Svein Ove

Fagermo sjokkert over kampoppsettet for Eliteserien

– Det tenderer til skandaløst, sier Odd-treneren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se oppsettet for Eliteserien 2017 her!

Mandag kveld ble kampoppsettet for neste sesongs Eliteserie presentert, og fordelingen av kampene falt ikke i god jord hos alle.

– Overrasket og nesten sjokkert
I Skien ble Dag-Eilev Fagermo spurt ut om Odds oppsett på Eurosports sending. Odd-treneren la ikke skjul på hva han mener om at Odd må på borteturer til Sogndal (18. juni) og Ålesund (25. juni) før Europaliga-kvalik.

– Vi er rett og slett overrasket og nesten sjokkert over at man har satt oss opp borte mot Sogndal og Aalesund rett før vi skal inn og spille første kvalik i Europa, i tillegg Tromsø borte (9. juli). At Norsk Toppfotball klarer det tenderer til nesten skandaløst når man vet hvilken belastning det er å reise så langt – det er de lengste bortekampene for oss når vi også skal prioritere e-cup, sier Fagermo.

Han mener oppsettet ikke legger til rette for suksess i Europa for telemarkingene.

– At vi skal spille Sogndal borte, Aalesund borte og første kamp i Europaliga-kvalik på åtte dager, så skal vi til Tromsø. Det tror jeg ingen fotballfaglige folk hadde lagt til rette for, sier Fagermo.

Nils Fisketjønn i Norges Fotballforbund sier at det i år er forsøkt å legge til rette for at de norske lagene skal gjøre det bra ute i Europa, men innrømmer at spesielt to kamper har vært vanskelige å gjøre noe med. Blant dem er ett av oppgjørene som får Fagermo til å reagere.

– Det er Tromsø-Odd, og den andre er Sogndal-Rosenborg som er midt mellom den andre kvalifiseringskampen i Europa. Vi skulle gjerne unngått det, men det fikk vi ikke til, sier Fisketjønn til TV 2.

Han opplyser at NFF ønsker å bidra med å legge til rette for klubbene, og at Odd blant annet har fått tilbud om hjelp til transport.

Lokaloppgjør i første runde
Ikke overraskende skal alle de 16 lagene møte hverandre to ganger i løpet av sesongen. 240 kamper skal spilles – men når og hvor?

Allerede i første serierunde er det duket for lokaloppgjør. Nyopprykkede Kristiansund møter Molde på hjemmebane.

Det er også en storkamp i sesongens første runde mellom Rosenborg og Odd.

29. mars møtes Brann og Rosenborg til UNICEF Mesterfinale i Bergen.

Se oppsettet for 2017-sesongen her!