BRANN-JUBEL: 2016 var en jubelsesong for Brann. 
BRANN-JUBEL: 2016 var en jubelsesong for Brann.  Foto: Hommedal, Marit/ NTB scanpix

– Brann er sjanseløse mot Rosenborg

Men Jesper Mathisen tror på Vito Wormgoor som erstatter for Vadim Demidov.

Den nye Brann-signeringen Vito Wormgoor var veldig offensiv da han ble presentert av klubben mandag.

Nederlenderen tror bergenserne kan ta opp kampen med Rosenborg om ligatittelen kommende sesong.

Det får TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen til å riste på hodet.

– Da har ikke Wormgoor sett veldig mye Tippeliga, utover det han har spilt for Aalesund. Brann er sjanseløse til å ta opp kampen med Rosenborg, sier Mathisen.

– At en nysignert spiller hauser opp klubben han kommer til, det har vi vel sett før, og det kommer vi til å se igjen. Men Brann har ikke en sjanse mot Rosenborg.

– Havner fort 15 poeng bak igjen

Det er blitt snakket med store ord i Bergen før. 19. desember 2016 var altså datoen for når «gullet ska hem» på en måte ble ytret før sesongen 2017.

Men Mathisen heller kaldt vann i årene på de som tror på det Wormgoor sa.

– De var 15 poeng bak Rosenborg, og det blir fort det samme eller mer neste sesong. Brann har ikke lenger midlene de hadde, og kan ikke hente spillere på den hyllen de trenger offensivt. For Brann må ambisjonen være å etablere seg i toppen, og det er vel også det som er ambisjonene for klubben der, sier Mathisen.

– De spilte forrige sesong uten forventninger. Nå blir trøkket og forventninger noe annet fra media, sponsorer og dem selv. Det blir tøft.

– Bra signering

Men selv om Mathisen ikke tror på Brann-stallen i like stor grad som Wormgoor, har den tidligere Start-spilleren tro på at midtstopperen blir en bra spiller for Brann.

Brann trengte en erstatter for Vadim Demidov som forlater klubben.

– Wormgoor er en bra erstatning. De måtte han inn noen ved siden av Bismar Acosta. Jeg tror ikke Grønner er god nok over 30 kamper. De måtte ha inn noen som er mer solide. Nå kommer Brann til å ha et bra stopperpar, gode backer og en bra keeper neste sesong, sier Mathisen til TV 2.

– Jeg mener det er bra at Brann ikke hører på supporterne som mener at Grønner fra Bergen er god nok. Han er en spennende type, men han vil trenge flere år før han er klar for å spille fast uke ut og uke inn, sier han.

Og legger til:

– Grønner vil få mange kamper og mye minutter i 2017 også, men i utgangspunktet vil han være backup i likhet med i år. Brann måtte ha inn en stopper til for å ha tre gode alternativer, og nå får de en konkurransesituasjon på stopperplass som er helt nødvendig om de skal fremstå like solid som de gjorde i fjor. Jeg var imponert over mye av det Grønner viste i årets sesong, og det er opp til han å ta nye steg slik at han nærmer seg en fast plass i forsvaret til Brann.

Roser Acosta

Den viktigste spilleren fra fjorårssesongen er uansett med videre.

Bismar Acosta er kanskje viktigere enn det folk flest tror.

– Jeg er veldig imponert over det Vadim Demidov leverte i fjor, men han spilte ved siden av Acosta. Selv jeg har sett bra ut ved siden av ham. Han er en veldig behagelig spiller å spille med, og var Branns beste midtstopper i fjor. De kan bli en bra stopperduo.