Svensk ekspert: – Norge har trukket vinnerloddet

Fullroser Martin Sjögren som tar over kvinnelandslaget i fotball.

Mandag kom nyheten om at Martin Sjögren blir ny sjef for det norske landslaget i fotball for kvinner.

Det var et valg som kom overraskende på de fleste i Norge, men kanskje enda mer i hjemlandet Sverige.

Der sprang nyheten om at mannen som førte Linköping til ligatittelen skal overta det norske kvinnelandslaget som en bombe.

– Jeg må si gratulerer, Norge. Jeg trodde at han skulle ta over det svenske landslaget etter Pia Sundhage. Han var det mest opplagte valget, men de gikk noe overraskende for Peter Gerhardsson, sier Aftonbladets ekspert Petra Thorén til den svenske avisen.

– Norge har trukket vinnerloddet.

– En gedigen trener

Thorén lovpriser jobben som Sjögren har gjort hos Linköping.

– Han er en gedigen trener. Jeg er imponert av det han gjorde i Linköping. Han har jobbet veldig systematisk og funnet de unge talentene. Det er flere spillere som har tatt store steg, sier Thorén.

– Han bygge laget med tydelighet, langsiktighet og struktur. Det er de bitene man behøver i et landslag. Jeg syns Linkøping har vist at de har en vinnermentalitet. Det er ikke mye tid til å utvikle spillerne på landslaget, men han må coache dem rett. Det tror jeg at Martin har evnene til, men det er en utfordring for ham. Det er et steg høyere opp enn det han har jobbet på før.

– Hørt mye positivt

Også landslagskaptein Maren Mjelde har tro på svensken.

Særlig etter rapportene hun har fått fra Kristine Minde som har hatt Sjögren som klubbtrener.

– Jeg har hørt mye positivt om han via Kristine som har spilt i Linköping i mange år. Hun har vært veldig fornøyd med ham som trener der. Jeg synes det er et spennende valg. Han har trent to veldig gode klubber og han har hatt mange landslagsspillere. Det virker som om han god kontroll på det som skjer rundt om i Europa også, sier Mjelde til TV 2.

– Utrolig spennende

Sjögrens første store oppgave som norsk landslagssjef blir EM til sommeren.

Norge er i gruppe med vertsnasjonen Nederland i tillegg til Belgia og Danmark.

– Han rekker nok ikke å sette sitt preg på landslaget før det, men han må prøve optimalisere forutsetningene. De kommer nok til å ta seg videre fra gruppen, selv om det er en tøff gruppe, sier Petra Thorén.

– Jeg har tatt over et utrolig spennende landslag. Jeg har vært i klubbfotballen i mange år. Dette er et steg i riktig retning for meg. Det er et lag med stort potensial. De har mange unge spillere som jeg gleder meg til å utvikle, sa Sjögren.

Den norske favoritten var Monica Knudsen, men hun fikk ikke jobben.

– Det er klart at dette ville vært en spennende jobb. Det er ikke mange ganger man får sjansen til å være med i diskusjonen om den. Så ja, jeg er litt skuffet, sier Knudsen til TV 2.