Messi og Suárez briljerte da Barcelona feide Espanyol av banen

Barcelona satte press på ligaleder Real Madrid.

Se scoringene Messi og Suarez hylles for i Sportsnyhetene nede i saken.

Barcelona gjenerobret annenplassen i La Liga ved å slå byrival Espanyol 4-1. Luis Suárez sto bak to av målene.

Suarez skrev nylig under en femårsavtale med Barcelona og feiret signeringen med strålende spill i spann med Lionel Messi. Lagets tredje stjernespiss, brasilianske Neymar, var uvanlig anonym i denne kampen.

Med seieren tok Luis Enriques mannskap seg forbi Sevilla, som fikk "låne" annenplassen i ett døgn. Dermed har Barca satt et lite press på serieleder Real Madrid, og avstanden er nå på tre poeng. Real har den siste uken vært opptatt av å vinne klubb-VM og spiller sin bortekamp fra runde 16 mot Valencia i februar.

Luis Suárez sto for 1. omgangs eneste scoring. Etter 18 minutter fikk Barcelona sjansen til å kontre. En presis pasning fra Andrés Iniesta fant uruguayaneren, som ikke gjorde noen feil da han satte sitt ellevte mål for sesongen.

Ingen av lagene skapte noe særlig før hvilen, men spisskollega Lionel Messi misbrukte en gyllen mulighet.

Tidlig i 2. omgang måtte Espanyol-målvakt Diego Lopez gi seg. Han fikk knottene til Suarez rett i kneet i en duell. Han ble erstattet av Roberto.

Messi-show

Utover i annen omgang ble det Messi-show for alle pengene. Argentineren var arkitekten bak både 2-0 og 3-0. Han driblet unna det som var av Espanyol-forsvarere, men avslutningen med venstrebeinet gikk rett på målvakten. Suarez var derimot framme og satte returen i mål. Det var hans mål nummer 99 i Barcelona-drakten.

På 3-0 fant Messi Jordi Alba som fra skrå vinkel satte inn sitt første seriemål for sesongen.

Flott trøstemål

Espanyol ville også være med på festen. Midtstopperen David Lopez stormet fram på en kontring og banket inn trøstemålet med 21 minutter igjen av kampen, men flere scoringer fikk ikke gjestene som ikke har hatt for vane å score på Camp Nou. På de seks siste møtene står det 23-2 i målforskjell mellom de to byrivalene på Barcelonas hjemmebane.

Messi var flere ganger nær scoring, men fant ikke målet før helt mot slutten av kampen. Suarez vippet elegant fram til argentineren, som scoret sikkert for 12. gang denne sesongen.

Et kunstmål - som hylles i sosiale medier.

Med sine tolv scoringer ligger Messi og Suarez likt i kampen om å bli toppscorer i La Liga.

I de andre La Liga-kampene søndag tok Deportivo La Coruña seg litt vekk fra nedrykksstriden ved å slå bunnlaget Osasuna 2-0. Leganes måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Eibar, som er oppe på 7.-plass.