– Det Wenger sier er tull og tøys

Arsène Wenger med bisarr kritikk: Mener dommere beskyttes som løver i en dyrehage.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City-Arsenal 2-1

Arsenal-manager Arsène Wenger var en frustrert mann etter 1-2-tapet for Manchester City søndag.

Marerittuken der laget hans hadde gitt bort to ledelser og tapt begge gangene tæret på tålmodigheten til franskmannen.

Det gikk særlig utover dommerne etter kampen.

– Jeg er frustrert, siden vi spilte bra før pause. I løpet av de to kampene (Everton og Manchester City red. anm.) har dommeravgjørelser gått imot oss. I dag slapp vi inn to offsidemål. Det er vanskelig å akseptere i en slik kamp, sa Wenger.

Og han besinnet seg ikke.

Wenger kom med enda flere negative karakteristikker mot Premier Leagues kampledere i et intervju gjort med BBC.

– Det veldig vanskelig å akseptere i en kamp av en slik størrelse, tordnet han.

– Men det er jo velkjent at dommerne er svært godt beskyttet, som løver i en dyrehage. Vi må bare leve med avgjørelsene.

Se situasjonene i videovinduet øverst.

– Går ikke an å totalslakte dommerne

På Citys utligningsmål var målscorer Leroy Sané trolig akkurat på feil side av grensen, mens det kan argumenteres for at David Silva forstyrret Petr Cech da Sterling hamret inn seiersmålet.

Selv om det ikke er utenkelig at begge målene kunne blitt avblåst for offside møtes Wenger dommerkritikk med lite støtte fra TV 2s ekspertkorps.

Både fordi at situasjonene på ingen måte er klokkeklare, og fordi lagets prestasjoner ikke akkurat var strålende.

– Det går an å diskutere disse situasjonene, men det går ikke an å totalslakte dommerne, sier Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio.

– Avgjørelsene er ekstremt marginale. Det går så fort at jeg er tilbøyelig til å frikjenne linjemannen for at han ikke så den første. Jeg syns ikke han bør skylde på de avgjørelsene. Arsenal taper i dette tilfellet fortjent. I andreomgang ble de totalt dominert av Manchester City.

– Tull og tøys

Også Simen Stamsø Møller mener at Wenger bør se bjelken i eget øye, før han tar for seg flisen i andres.

– Det han sier om dommerne er bare tull og tøys. Det er ikke dommerens skyld at de taper denne kampen her, sier Stamsø Møller.

Han tror ikke at Wengers primære ønske er å beskytte spillerne, men heller sitt eget ego.

– Jeg tror han beskytter seg selv. Jeg synes det er bekymringsfullt at han mener Arsenal spilte en bra kamp. De hadde en brukbar omgang, ellers så var det ingenting.

Er Arsenal for veike?

Det er mye med denne Arsenal-utgaven som minner om tidligere utgaver.

Selv om det har blitt sagt at dette er et mer robust lag virket det alt annet enn slik da de tapte en særdeles viktig kamp på Etihad.

Nå er de ni poeng bak Chelsea, og ligger på den velkjente fjerdeplassen i Premier League. Simen Stamsø Møller mener han har sett dette før:

– Arsenal blir kjempet i senk. Det har vært problemet til Arsenal. Er de for veike? Er det virkelig slik at det bare skal et par harde taklinger til, slik det var mot Everton, og plutselig så går de rundt der og syns synd på seg selv?

– De har spillere som skal kunne stå imot. De har en tøff spiss som jobber hardt og har andre spillere som gjør at de burde vært mer robuste nå. Men Likevel er det andre lag som kan dette enda bedre, sier Erik Thorstvedt.

– Det er lov å tape kamper. Det er til og med lov å tape to kamper på rad. Vi skal ikke sitte her og avskrive Arsenal. Vi må ha lært av tidligere sesonger at dette kan svinge. De kan ta igjen Chelsea, selv om det er veldig, veldig langt frem.