Zlatans lille frekkis startet julefeiringen for Manchester United

Trevor Morley hyller Zlatan Ibrahimovic' lille tjuvtriks.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

West Bromwich Albion - Manchester United 0-2:

Et lite napp i armen på Gareth McAuley og plutselig hadde Zlatan Ibrahimovic en liten meters forsprang på West Bromwich Albion-stopperen.

Det skulle vise seg å være nok. Svensken kom først på innlegget fra Jesse Lingard og styrte inn 1-0 til Manchester United.

Hylles av Morley
Og den tidligere spissen Trevor Morley hyller Ibrahimovic for det lille tjuvtrikset.

– Det er briljant, sier han.

Simen Stamsø Møller er enig i at det var en smart manøver av United-spissen.

– Det er sleipt. Han drar litt i armen til McAuley, og det gjør at han kommer seg løs. Anthony Taylor ser en annen vei. Hadde han sett det, så ville han nok ha blåst frispark, sier TV 2-eksperten.

– Vakkert med lange pasninger
Men Stamsø Møller vil heller hylle det vakre angrepet til Manchester United. Der Paul Pogba startet med en pasning på tvers på egen banehalvdel. Antonio Valencia sendte den 70 meter opp langs høyresiden. Der brukte Lingard en berøring på å sende ballen på hodet til Ibrahimovic.

– Det kan se så vakkert ut med lange pasninger, sier Stamsø Møller.

Men svensken var ikke ferdig for kvelden.

Han brukte fem minutter på å score sitt første mål i kampen. I andre omgang måtte han ha ti for å score sitt andre.

35-åringen dro seg innover fra venstresiden og skjøt via en WBA-forsvarer og i mål.

Rooney på rekordjakt
Dette var Ibrahimovic' ellevte Premier League-mål for sesongen.

Kampen var hans 500. seriekamp på seniornivå. Og det var 65. gangen han scorer to eller flere mål.

– Jeg er så glad på hans vegne. Han er en spiller som ikke trenger å bevise noe til noen. Men når han bestemmer seg for å komme til England på tampen av karrieren sin, til den tøffeste ligaen i verden, så viser han at han er en supermann i tankegangen sin. Det er fantastisk det han gjør i en alder av 35. Det er noe enhver spiss på 25 ville bare drømme om, sier Jose Mourinho etter kampen.

Wayne Rooney jakter fortsatt på Sir Bobby Charltons scoringsrekord for Manchester United, og var svært nær ved å skrive seg inn i historiebøkene da han banket ballen i tverrliggeren i første omgang.

Men han kom ikke nærmere, dermed fortsetter jakten på scoring nummer 249 for United-kapteinen i romjulen.

– Det gikk bra. Det var en vanskelig kamp. Vi var forberedt. Vi sa det kom til å bli tøffere enn mot Crystal Palace. Og jeg synes guttene gjorde en fantastisk jobb kollektivt, sier Ibrahimovic etter kampen.

Manager Jose Mourinho var også godt fornøyd.

– Det var veldig bra. Vi spilte bra mot Palace. I kveld var det enda bedre. Vi hadde full kontroll. Vi kunne scoret det andre målet før, da Rooney traff tverrliggeren, sier portugiseren.

Lagene:
WBA:
Ben Foster - Craig Dawson, Gareth McAuley, Jonas Olsson, Allan-Romeo Nyom - Darren Fletcher, Claudio Yacob - Chris Brunt, Nacer Chadli, Matthew Phillips - Salomon Rondon.

Manchester United: David de Gea - Antonio Valencia, Phil Jones, Marcos Rojo, Matteo Darmian - Ander Herrera, Michael Carrick, Paul Pogba - Jesse Lingard, Zlatan Ibrahimovic, Wayne Rooney.