Landslagssjefen forbannet – fryktet at spillerne skal bli syke

Thorir Hergeirsson ble skikkelig sint på EM-arrangøren.

Thorir Hergeirsson ble skikkelig forbannet da han kom gjennom mixed zone og oppdaget at de norske spillerne ble intervjuet under ganske så kjølige forhold.

For finalespillet i EM spilles i ishallen Scandinavium i Göteborg, og om temperaturen er skrudd opp inne i selve hallen, så var den ikke det ute blant journalistene.

– De står og blir intervjuet i en ishall. De er nesten naken. Hva er dette? tordnet han til EHFs Monika Flixeder.

Islendingen fryktet at de norske spillerne skal bli syke før finalen mot Nederland på søndag.

– Det er jo alltid en viss fare. Så jeg er ganske enig med Thorir, som ble ganske sint. Det var iskaldt her og gjennomtrekk. Når du akkurat har spilt en kamp, er svett, står i shorts og det er mye folk og potensiell smitte, så er det alltid en fare for å bli syk, sier den norske landslagslegen Nils Ivar Leraand til TV 2.

Han fikk først ikke med seg at det var så kaldt i intervjusonen.

– Jeg kom fra dopingkontroll. Jeg skjønte det ikke helt før sjefen tok av. Men jeg er helt enig med ham. Jeg ble skikkelig forbanna jeg også, forklarer han.

Han håper de klarte å få spillerne i garderoben uten at noen rakk å bli veldig kalde.

– Det er vanskelig å si. Vi håper det ikke har noe å si. Det hadde vært skandale om tre, fire, fem skulle bli forkjølet på grunn av dette. Det ville vært veldig trist, sier Leraand.

Nå håper han at ingen av spillerne våkner med sår hals lørdag morgen.

– Vi krysser fingrene. Det har vært sykdomsfritt stort sett hele mesterskapet, så vi satser på at det holder to dager til, sier Leraand.