OFFER: Alexander Kristoff ble utsatt for et frekt tyveri av sin egen leieboer i august.
OFFER: Alexander Kristoff ble utsatt for et frekt tyveri av sin egen leieboer i august. Foto: Johansen, Carina

Kristoff rundstjålet av leieboer: – Jeg ble sjokkert

Sykkelstjernen Alexander Kristoff ble frastjålet møbler, seng og flatskjerm-TV av en 47 år gammel kvinne.

Det var like etter at Alexander Kristoff kom hjem fra Tour de France i sommer at sykkelstjernen fikk en lite hyggelig melding.

Kvinnen på 47 år Kristoff hadde leid ut leilighet på Tasta utenfor Stavanger til, hadde rett og slett rundstjålet Katusha-proffen.

Da kvinnen flyttet tok hun med seg diverse møbler, en seng og et TV-apparat fra leiligheten.

Tyveriet ble oppdaget 1. august i år. Det var Rogalands Avis som først omtalte saken.

– Jeg ble sjokkert
Alexander Kristoff innrømmer overfor TV 2 Sporten at han aldri mistenkte sin leieboer for å stå bak det frekke tyveriet.

– Jeg hadde en leieboer som flyttet ut, men når jeg overtok manglet det en del møbler. Så jeg ble litt sjokkert. Jeg anmeldte tyveriet, men jeg visste jo ikke om det var leieboeren som hadde gjort det. Men politiet var veldig raskt ut, fant møblene mine og fikk løst saken, sier Alexander Kristoff til TV 2 Sporten.

Politiet pågrep den 47 år gamle kvinnen og siktet henne for en rekke tilfeller av lovbrudd.

– Jeg ville at det skulle få noen konsekvenser, så jeg er glad for at man ikke kan komme seg unna slikt uten at det får konsekvenser. Så jeg vil berømme politiet for veldig godt arbeid. Det var veldig effektivt. Jeg var egentlig ganske imponert, sier Kristoff.

Kristoff innrømmer at han ble sjokkert da han oppdaget tyveriet. Han har nå fått tilbake gjenstandene han ble frastjålet.

– Det var en del ting som var borte. TV, møbler, seng og en del sånne ting. Det er vanskelig å si eksakt verdi, men jeg ble sjokkert. Det var rett etter Tour de France, så det ble litt styr når jeg måtte gå og anmelde ting rett etter at jeg hadde kommet hjem fra Touren, oppsummerer Kristoff.

Dømt i Stavanger tingrett
Kristoffs tidligere leieboer ble tidligere denne uken dømt for hvitvasking av penger og en rekke butikktyverier.

Saken gikk i Stavanger tingrett som en tilståelsessak der den 47 år gamle kvinnen kom med en uforbeholden tilståelse på samtlige punkt i siktelsen mot henne, skriver Rogalands Avis.

Hun ble dømt for en rekke lovbrudd og Stavanger tingrett kom til at kvinnen skulle dømmes til fengsel i ett år og to måneder.

Ifølge Rogalands Avis ble den 47 år gamle kvinnen også dømt til å betale 10.962 kroner i erstatning til flere fornærmede og hun fikk også inndratt en rekke gjenstander.

Kvinnens forsvarer Verna Rege Nilssen opplyser at hennes klient har lagt seg helt flat på alle punkter.

– Dette er en tragisk sak og min klient er glad for at saken nå er avgjort, sier Nilssen til Rogalands Avis.