Hangeland: – Manchester Uniteds kjøp har vært for tilfeldige de siste årene

TV 2-ekspert Brede Hangeland etterlyser en mer langsiktig overgangspolitikk på Old Trafford.

Se Crystal Palace – Manchester United kl. 21.00

Manchester United har brukt i overkant av utrolige fem milliarder (!) kroner på overgangsmarkedet etter at Sir Alex Ferguson pensjonerte i 2013 etter 26 år som manager på Old Trafford.

I sommer punget blant annet klubben ut med verdensrekordsummen én milliard kroner da Paul Pogba ble hentet fra Juventus.

Se hvordan Manchester United slo Tottenham i forrige serierunde øverst!

Men kjøpefesten på Old Trafford er langt fra over, hevder engelske tabloider. De virker samstemte i at José Mourinho vil kjøpe nye stjerner både under overgangsvinduet i januar og neste sommer.

TV 2-ekspert Brede Hangeland tror fansen kan forvente seg noen saftige signeringer i løpet av de neste årene.

– Dette blir jo selvsagt ren synsing, men det virker som om José Mourinho har god ryggdekning i klubben. De rotet litt rundt under David Moyes og Louis van Gaal, men nå har United fått sin mann i Mourinho og backet ham virkelig under overgangsvinduet i sommer. Derfor tror jeg at Mourinho kommer til å få den samme backingen i de neste overgangsvinduene, sier Hangeland til TV 2 Sporten.

Etterlyser rød tråd
Norges tidligere landslagskaptein etterlyser imidlertid en rød tråd i klubbens overgangspolicy.

– Jeg mener at Manchester United trenger en mer langsiktig overgangspolitikk. Det har vært litt for tilfeldig hvem de har kjøpt de siste årene. Den eneste måten å få til det på er å tørre å tenke langsiktig og ha tro på manageren over flere år. For hvis presset blir for stort kan de fort havne i den samme karusellen igjen, påpeker Hangeland.

Marouane Fellaini, Ashley Young, Memphis Depay, Bastian Schweinsteiger og Morgan Schneiderlin er blant spillerne José Mourinho vurderer å kvitte seg med i januar eller til sommeren, ifølge BBC.

Hangeland tror ikke det er en dum idé å bytte ut akkurat disse spillerne.

– Jeg kan forstå at disse blir nevnt for de har ikke levert på det nivået som trengs for å vinne Premier League. Samtidig er litt av problemet for Manchester United at de har mange bra spillere, men som jevnt over kanskje er for jevnt gode og for mange. De trenger de virkelige toppspillerne fremfor en haug med helt ok spillere. For å lykkes må de tenke langsiktig og plukke et sterkt lag kollektivt, mener han.

Forstår Mourinho
José Mourinho har tidligere uttalt at han trenger minst ytterlige to overgangsvindu før Manchester United virkelig har et slagkraftig lag i tittelkampen. Hangeland forstår bakgrunnen for portugiserens uttalelser.

– Nye managerne snakker alltid om at de trenger tre eller fire overgangsvindu før de får satt «sitt» lag. Det handler om hvilke spillere de arvet fra tidligere managere og lignende. For å sette sitt preg på laget trenger managerne ofte disse vinduene, konstaterer han.

– Er Manchester United helt ute av tittelkampen denne sesongen?

– Naturligvis er ingenting umulig, men det er veldig stor avstand opp til Chelsea allerede etter 15 kamper. Avstanden er 13 poeng, og det finnes mange lag mellom United på sjetteplass og Chelsea på førsteplass som jeg ikke tror vil oppleve lengre perioder med poengtørke, svarer han.

– Palace er ikke til å kjenne igjen
Onsdag kveld møter Manchester United og Mourinho Brede Hangelands gamleklubb Crystal Palace.

Hangeland kan ikke se for seg at Crystal Palace skulle overraske og vinne på Selhurst Park.

– Det er enormt trøkk på Selhurst Park og en herlig stemning. Men da jeg så Palace sist så mener jeg at de ikke ligner på seg selv. De slipper inn for mange merkelige mål og har ikke godt nok defensiv organisering. Dessuten er de fryktelige på dødball imot. Manchester United har derfor alle muligheter her til å ta tre poeng. For dem blir det viktig å dominere kampen og styre og sette trøkk på Palace. Palace har bygget sin suksess tidligere på et solid defensivt fundament, men dette fungerer dessverre ikke for dem for øyeblikket, mener han.