FRYKTER FOR FREMTIDEN: Manchester Citys manager Pep Guardiola.
FRYKTER FOR FREMTIDEN: Manchester Citys manager Pep Guardiola. Foto: Oli Scarff

Guardiola innrømmer at han frykter sparken i City

Manchester Citys manager Pep Guardiola frykter at jobben ryker om resultatene ikke bedrer seg.

Manchester City gikk på et sviende 2-4-nederlag mot Leicester forrige helg, og har nå tapt to kamper på rad for første gang under Pep Guardiolas ledelse.

Manchester City har ambisjoner om å sikre seg Premier League-tittelen denne sesongen, men ligger foreløpig sju poeng bak ligaleder Chelsea.

Den siste tiden har den styrtrike klubben vunnet fire av sine 15 siste kamper.

Nå innrømmer manager Pep Guardiola at han frykter sparken dersom resultatene fortsetter å utebli.

– Vi er nødt til å vinne, sier Guardiola, ifølge BBC, før han svarer slik på om han frykter for sin egen fremtid på Etihad dersom resultatene ikke bedrer seg:

– Jeg vet ikke og egentlig ikke tenkt så mye på det. Men alt kan skje. Alt er avhengig av våre resultater, fastslår han om sin egen fremtid.

– Vil bli bedre neste sesong
Guardiola har ingen planer om å trekke seg frivillig.

– Jeg har ingen planer om å forlate klubben. Neste sesong vil bli bedre. Og om to år vil vi bli enda bedre, forsikrer han.

45-åringen bekrefter at han for alvor begynner å merke presset. Manchester City har ikke vunnet hjemme på Etihad siden 3-1-seieren over Barcelona i Mesterligaen 1. november.

– Men gi meg tid. Dersom dere analyserer kun den siste måneden, så har jeg feilet, mener Guardiola, og fortsetter:

– Dersom resultatene ikke går vår vei, vil jeg si unnskyld, folkens, jeg var ikke i stand til å gi dere resultater og en annen manager må komme inn her. Men jeg har kun vært her i seks måneder, så gi meg tid, sier spanjolen til BBC.

Barcelona –og Bayern Münchens tidligere suksesstrener trekker frem Sir Alex Ferguson som en manager som fikk tid på seg til å bygge lag.

– Sir Alex måtte også vente
Ferguson overtok Manchester United i november 1986 og vant til slutt 13 Premier League-titler med klubben. Men han måtte vente til 1993 før det første Premier League-troféet var i boks.

– Sir Alex Ferguson måtte vente i elleve år på vinne tittelen. Liverpool har ikke vunnet Premier League-tittelen på 25 år, minner Guardiola om.

– Den siste måneden må jeg bare akseptere at resultatene har vært dårlige. Men jeg må bare stå fast på mine idéer og ikke endre det jeg tror på. Når ting ikke fungerer, må vi bare bygge oss sterkere, mener spanjolen, som har fått med seg kritikken fra engelske TV-eksperter den siste tiden.

– Jeg må bare akseptere meningene til tidligere spillere, media og fansen fordi vi ikke har vunnet nok. Men jeg både håper og tror de vil gi meg litt mer tid, konkluderer Guardiola.

Manchester City og Pep Guardiola møter Watford i Premier League onsdag kveld kl. 21.00.