FRATATT FØREKORTET: Yaya Touré ble straffet med en bot på 550.000 kroner og fratatt førerkortet etter å ha blitt stoppet med promille.
FRATATT FØREKORTET: Yaya Touré ble straffet med en bot på 550.000 kroner og fratatt førerkortet etter å ha blitt stoppet med promille. Foto: Phil Noble

Avholdsmannen Touré sa seg skyldig i fyllekjøring

Yaya Touré hevder at han aldri drikker alkohol, men ble tirsdag dømt for fyllekjøring.

Manchester Citys midtbanestjerne Yaya Touré sa skyldig i å ha kjørt bil med promille i retten tirsdag, melder BBC.

Landslagsspilleren for Elfenbenkysten innrømmet å ha kjørt bil med en promille over den tillatte grensen, og anket ikke avgjørelsen.

Han ble straffet med en bot på om lag 550.000 kroner og fratatt førerkortet i 18 måneder i retten Barkingside magistrates.

I retten forklarte imidlertid Yaya Touré at han er avholdsmann og aldri har dukket alkohol.

– Det er velkjent at jeg er muslim og ikke drikker alkohol. Jeg har alltid sagt nei til alkohol, forklarte Touré, ifølge BBC.

City-spilleren ble stoppet i en promillekontroll i Dagenham øst i London forrige måned og blåste rødt.

I en pressemelding publisert på sin Facebook-side bekrefter Touré at han ble tatt i en promillekontroll, men nekter å opplyse hvordan han fikk alkohol i kroppen.

– Fyllekjøring er et alvorlig lovbrudd og selv om jeg uten vilje drakk alkohol aksepterer jeg straffen og boten og jeg vil på det sterkeste beklage episoden, sier Touré i en pressemelding.

Touré har denne sesongen vært helt ute i kulden i Manchester City, men ble tidligere denne måneden hentet tilbake i førstelagstroppen etter at agenten Dimitri Seluk beklaget sine uttalelser om manager Pep Guardiola.

Etter det har 33-åringen scoret to mål på totalt fem kamper i alle turneringer for Manchester City hittil denne sesongen.