TV 2-ekspert: – Ser ingen grunn til at Özil eller Sanchez forlater Arsenal

Mesut Ösil og Alexis Sanchez har foreløpig ikke forlenget kontraktene med Arsenal. TV 2-ekspert ser ingen grunn til at verdensstjernene skal forlate Emirates.

Se Everton – Arsenal tirsdag kl. 20.45

Gjennom hele høsten har engelske tabloider spekulert i fremtiden til Arsenals superstjerner Mesut Özil og Alexis Sanchez.

Stjerneduoen har begge kun 18 måneder igjen av sine kontrakter, og foreløpig har Arsenal ikke blitt enige med spillerne om en kontraktsforlengelse.

– Vi vil selvsagt forlenge, og forhandlingene med to spesifike spillere om deres kontrakter er allerede i gang, uttalte Arsenal-direktør David Miles til BT Sport tirsdag.

– Helt avgjørende
TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller mener det er helt avgjørende for Arsenal i fremtiden at både Özil og Sanchez blir værende.

– De er to viktigste spillerne til Arsenal, og det er helt avgjørende for klubben å beholde slike slike spillere hvis de fortsatt skal henge med i toppen. Arsene Wenger er ikke glad i å betale de store pengene for nye stjerner, og Özil og Sanchez er to stjernekjøp han virkelig har truffet med. Slike spillere blir sjelden tilgjengelige, poengterer Stamsø Møller overfor TV 2 Sporten.

– Samtidig er det slik at spillerne i Premier League har mye makt. Både Sanchez og Özil vet hvor gode de er og kommer selvfølgelig til å selge seg dyrt i kontraktsforhandlingene, fortsetter han.

– Ser ingen grunn til at de skulle forlate Arsenal
Møller tror at både Özil og Sanchez ender opp med å forlenge sine allerede lukrative kontrakter på Emirates.

– Jeg ser ingen grunn til at verken Özil eller Sanchez skal forlate Arsenal. Begge ser ut til å trives i Arsenal og London. Spesielt ser Sanchez ut til å trives i sin nye rolle som spiss. Begge er rundt 28 år og i sin beste alder, så de vil nok pushe på for å få en skikkelig langtidskontrakt med Arsenal nå, oppsummerer han.

Alan Shearer fikk Twitter til å koke da han uttalte til BBC Match of the day forrige uke at Manchester Citys Sergio Agüero er den eneste spilleren i Premier League som er i verdensklasse.

Uenig med Alan Shearer
Uttalelsene fra fotballegenden får Simen Stamsø Møller til å stusse.

– Hvis Agüero er i verdensklasse, så er i hvert fall Sanchez det. Sanchez har vært bedre enn Agüero denne sesongen. Fotball er ferskvare og man kan ikke alltid leve på tidligere prestasjoner, slår han fast.

Mange mener Arsenal denne sesongen omsider kan kapre Premier League-tittelen igjen.

Foreløpig ligger klubben på en andreplass på tabellen, tre poeng bak ledende Chelsea.

– Kan vinne ligaen
Møller tror dette fort kan bli Arsenals sesong.

– Arsenal har tidligere sesonger alltid feilet når de har sett bra ut. Derfor skjønner jeg at folk kan være skeptiske. Men denne sesongen har Arsenal også vunnet når de ikke har spilt glimrende, som mot Stoke sist. Og Arsenal har vært ekstremt gode på bortebane. Så Arsenal har alle forutsetninger for å vinne ligaen, for de har et kjempegodt lag. Men Chelsea gjør det også veldig godt, og Arsenal kan ikke få gjort noe med hvor gode Chelsea er, konstaterer han.

Alexis Sanchez har denne sesongen scoret elleve mål på 15 kamper i Premier League. Mesut Özil har scoret fem mål på 14 kamper.