INVITERT: Kristoffer Halvorsen tilbrakte to dager med Team Sky på Mallorca. Her sammen med lagets manager, Sir Dave Brailsford, og vinneren av årets Liège-Bastogne-Liège, Wout Poels.
INVITERT: Kristoffer Halvorsen tilbrakte to dager med Team Sky på Mallorca. Her sammen med lagets manager, Sir Dave Brailsford, og vinneren av årets Liège-Bastogne-Liège, Wout Poels. Foto: Henrik Orre, Team Sky

Norsk U23-verdensmester trente med Team Sky

Verdens største sykkellag med sjarmoffensiv mot Kristoffer Halvorsen (20).

Søndag fikk Kristoffer Halvorsen smake på det søte profflivet i verdens største sykkellag, men kun som gjest.

Kort tid etter at kristiansanderen kapret U23-verdensmestertittelen i Qatar ble 20-åringen kontaktet av Team Sky. Det britiske storlaget ville ha med seg Joker-rytteren på noen dager av treningsleiren på Mallorca.

– Det er utrolig stort for meg. Det er en drøm bare å få være med og se hvordan de trener, og se hva de gjør for å være verdens beste lag, sier Kristoffer Halvorsen til TV 2.

Den mektige Sky-sjefen, Sir Dave Brailsford, var til stede sammen med et samlet mannskap. I celebert sykkelselskap, med ryttere som Chris Froome, Geraint Thomas og Michal Kwiatkowski, deltok Halvorsen på søndagens og mandagens treningstur.

– Man har jo sett dem i Tour de France, og plutselig så sykler man ved siden av dem. Så det er litt spesielt, forteller Joker-syklisten.

– De er veldig gode til å sykle, men de er også veldig hyggelig. Det har vært veldig gøy å få være med.

GULL: Kristoffer Halvorsen var raskest i Qatar, og ble U23-verdensmester.
GULL: Kristoffer Halvorsen var raskest i Qatar, og ble U23-verdensmester. Foto: Khaled Desouki

Spurtet mot OL-vinner

På de to treningsturene – på fire og fem timer – fikk sykkeltalentet prøvd spurtbeina mot Elia Viviani. Den lynraske italieneren tok gull i banesykling under Omnium-øvelsen i OL i Rio, og henviste Mark Cavendish til andreplass.

– Det har vært to gode økter. Man får jo sett hvor gode de beste i verden er. De er raske, for å si det sånn. Det er noen steg opp, beretter Halvorsen.

– Håper jeg kan bli proff i 2018

Den sindige sørlendingen er tydelig på at han sitter igjen med et godt inntrykk etter Sky-besøket, men de mørkkledde britene vil få skarp konkurranse om 20-åringens signatur.

Flere lag fra øverste nivå forsøkte å friste Halvorsen ut i proffverdenen etter VM-triumfen i Doha. Ifølge procycling.no ville nederlandske LottoNL-Jumbo sikre seg Halvorsen allerede før VM, og etter at U23-tittelen var sikret fikk de konkurranse om 20-åringens signatur.

Tyske Giant-Alpecin og australske Orica-BikeExchange skal være blant lagene som er interessert i 20-åringen. Selv har Halvorsen tidligere ytret sin beundring for Orica-laget.

Belgiske Quickstep-Floors har gjort den samme sjarmoffensiven som Team Sky. I januar skal Halvorsen besøke lagets treningsleir i Dénia på den spanske østkyst.

– Alle de store lagene er veldig gode, men jeg har ikke tatt noe standpunkt rundt hvilket lag jeg vil sykle for. Jeg har flinke folk rundt meg som hjelper meg til å ta det beste valget, forklarer Kristiansands-gutten.

Til tross for de mange frieriene har sørlendingen alltid vært sikker i sin sak. Han vil vente med profflivet, og i 2017 sykler Halvorsen sin andre fulle sesong for det norske kontinental-laget, Team Joker Byggtorget.

– Det viktigste nå er å trene bra og gjøre den jobben som trengs. Man må føle seg sikker på de valgene man tar. Jeg håper jeg kan bli proff i 2018. Det hadde vært en drøm som går i oppfyllelse.

Satt ut av virus

Sykkelverdenen ligger for 20-åringen sine føtter, men for to år siden så det ikke like lyst ut for «Doffen.» Under vårsesongen 2014 satte en virussykdom Halvorsen helt ut av spill. Resten av året ble i stor grad tilbrakt på sofaen, før han i 2015 la grunnlaget for det som skulle komme.

Etter at fjorårssesongen ble brukt på trening med kun et fåtall av ritt, skulle 2016 bli det definitive gjennombruddet.

Eventyrlig 2016-sesong

Allerede i sitt tredje ritt i årets sykkelsesong presenterte Halvorsen seg for den internasjonale sykkelpressen. I det belgiske endagsrittet Nokere Koerse, tok Joker-rytteren en overraskende andreplass.

Under sykkel-NM i Bodø var kun Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff raskere enn Halvorsen. Etter å ha plukket opp bronsemedaljen i senior-NM ble det etappeseier i ungdommens svar på Tour de France, Tour de l'Avenir.

I ukene før VM i Qatar tok unggutten tre triumfer, og havnet dermed i favorittstolen før landeveisrittet i ørkenlandet. Han mestret presset, og kapret regnbuetrøya.