Conte: – Det må være en spøk!

Antonio Conte har vanskelig for å tro at Chelsea risikerer poengstraff.

Forrige uke ble det kjent at Det engelske fotballforbund (FA) kan komme til å gi Chelsea poengstraff for «manglende kontroll over egnes spillere».

Årsaken er tumultene som oppstod etter Chelseas oppgjør mot Manchester City forrige helg.

Dette er nemlig femte gang siden starten på forrige sesong at Chelsea blir innstilt på straff for manglende evne til å kontrollere egne spillere.

– Det må være en spøk!
Chelseas manager Antonio Conte har imidlertid vanskelig for å tro at FA kan komme til å gi klubben poengtrekk.

– Det har skjedd tidligere at Chelsea-spillere har havnet i bråk, men denne gang er situasjonen helt annerledes. Hvorfor skal vi straffes når det ikke var vår feil, sier Conte til The Daily Mail, og slår fast:

– Dette må være en spøk. Jeg vet ikke hva som har skjedd tidligere, men jeg vet at under episoden mot City så forsøkte mine spillere å forholde seg rolig. Det kunne alle se helt klart, sier italieneren.

Dersom Chelsea skulle bli straffet, vil de bli det første laget til å få poengtrekk siden Arsenal og Manchester United i 1990 for en tilsvarende hendelse.

Bruddet på den omtalte regel E20 har ført til bøter fem ganger siden oktober 2011, og siden februar i fjor har Chelsea betalt i overkant av fem millioner kroner i bøter.

Bryr seg ikke om rekorden
Chelsea er bare fire kamper unna Arsenals rekord på 13 strake seire i Premier League etter 1-0-seieren mot West Brom søndag.

Conte hevder at han ikke bryr seg om å slå rekorden til London-rivalen.

– Jeg finnes ikke interessert i rekorden. Jeg er kun interessert i tre poeng i hver kamp. Det er viktig at vi går for seier i hver kamp vi spiller. Det betyr at vi kan bli værende på toppen av tabellen og kjempe om noe som er viktigere, konstaterer Conte.