VALGETS KVALER: Mats Olsson har et luksusproblem, og må velge mellom to målvakter i stigende form.
VALGETS KVALER: Mats Olsson har et luksusproblem, og må velge mellom to målvakter i stigende form. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix

Usikkerhet rundt keepervalget

Landslagssjef Thorir Hergeirsson forteller at trenerteamet likevel har en plan før møtet med Danmark.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson møtte pressen før søndagens kamp mot Danmark.

Han forteller at hele spillertroppen er frisk, og at jentene er klare til å møte et dansk lag som Norge har slått i begge de to tidligere møtene i høst.

Islendingen vurderer likevel danskene som et hakk hvassere nå.

– De er bedre i alt. De har bedre samspill, mer trykk og de har funnet konstellasjonene. Så de er skarpere nå, noe som er normalt i mesterskap. Jeg vil si det er 50/50 prosent sjanse i denne kampen, sa Hergeirsson til norsk presse.

Etter en marerittstart mot Russland, der Norge lå under 0-4 før fem minutter var gått, håper han nå at jentene har lært.

– Jeg håper vi får se et forsvar som kommer i gang fra start. Det har tatt litt lang tid å få i gang forsvaret i starten av kampene. Også håper jeg at vi får brukt farten vår, for vi ønsker å trykke litt hardere enn vi har gjort. Så gjelder det å leve i kampen, for det blir en rive og slite kamp. Det blir det definitivt, presiserte landslagssjefen.

Silje Solberg (26) stod en strålende kamp mot Russland på fredag, og ble kåret til banens beste. Hun ble likevel ikke lovet spilletid mot Danmark, og Kari Aalvik Grimsbø (31) sa til TV 2 lørdag at hun var meget klar for å vise seg frem mot Danmark.

Begge ble drillet på søndagens trening, og Hergeirsson forteller at han og keepertrener Mats Olsson har en favoritt.

Den endelige avgjørelsen tas likevel ikke før på taktikkmøtet rett før kamp.

– Vi har ikke konkludert, men vi har en grov plan. Likevel er ingen planer sånn at de ikke kan endres. Så vi har ikke satt noe punktum for hvem som starter kampen. Den diskusjonen pleier vi å ta etter økten, da vi forbereder taktikkmøtet, understreket han.

På spørsmål om Norge er videre til semifinalen dersom de vinner mot danskene avsluttet Hergeirsson kontant:

– Nei!