Costa reddet Chelsea

Chelsea stanget mot West Bromwichs forsvarsmur i 76 minutter. Så våknet Diego Costa.

Chelsea - West Bromwich 1-0.

Chelsea tok sin niende strake seier da de vant 1-0 mot West Bromwich hjemme på Stamford Bridge søndag.

Antonio Contes menn tok dermed tilbake tabelltoppen fra Arsenal og har nå 37 poeng, tre poeng mer enn sine konkurrenter fra nord-London på andreplass.

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken!

Vertene forsvarte seg bra, men etter 76 minutter fikk serielederne endelig hull på byllen.

– Et fantastisk stykke arbeid av Costa
Diego Costa snappet ballen fra Gareth McAuley ute på høyrekanten, dro seg innover mot mål og hamret ballen i lengste hjørne - med venstrefoten.

– Det er et fantastisk stykke arbeid av Costa. Han hadde ikke så mye å jobbe med der, skrøt Guillem Balagué i TV 2s Premier Leauge-studio.

– Det var en god og litt heldig pasning fra meg, men scoringen handlet bare om Diego. Han gjorde den pasningen spesiell. Han kjempet til seg ballen, sa Cesc Fabregas om kollegaens scoring.

Også Chelsea-manager Antonio Conte skrøt av toppscoreren sin etter kampen.

– Det er fantastisk å se hvor hardt han jobber i kampen. Både med og uten ball. Han gjorde en strålende jobb da han vant den ballen og da han scoret målet. Han spiller fantastisk fotball, sa Conte.

Det var Costas tolvte scoring for sesongen. Spanjolen troner dermed alene på toppscorerlisten i Premier Leauge. Alexis Sánchez er nærmest med elleve mål på 15 kamper.

– Jeg er i bra form, men ikke i den aller beste. Den beste måten å angripe på er å forsvare seg bra. De hadde noen få sjanser før pause, men vi er velorganiserte og sterke, sa Costa til BBC etter kampen.

– Blir hardt straffet
Tony Pulis og West Bromwich ga Chelsea god motstand.Spesielt før pause.

– Det er synd på West Bromwich. For dem er det 75 minutter med hardt arbeid, så blir de knallhardt straffet for en eneste feil, sa Balaguè videre.

– Det var viktig å vinne. West Bromwich er et lag som er vanskelig å bryte ned. Det var vanskelig å finne rom. De har mange spillere på rett side av ballen, sa Conte.

West Bromwich ligger på åttendeplass med 20 poeng.

Målløst før pause
Chelsea hadde mye ball før pause, men klarte aldri å skape de helt store sjansene. Nærmest for hjemmelaget var Pedro, da han ble truffet av et svakt Kanté-skudd.

West Bromwich hadde grei kontroll på de blåkledde i første omgang. Salomón Rondón var nær scoring etter 26 minutter, men skuddet gikk like utenfor.