Engelsk avis hevder Chelsea risikerer poengtrekk

Kan bli første laget siden 1990 som mister poeng.

Se Chelsea-West Bromwich på TV 2 Sport Premium og Sumo kl. 13.00!

Det er avisen Daily Mirror som skriver at Chelsea står i reell fare for å bli trukket poeng i kjølvannet av tumultene på Etihad forrige helg.

Kan bli første siden Arsenal og United
Blåtrøyenes spillere barket sammen med Manchester Citys' etter Sergio Agüeros grisete takling av David Luiz. Argentineren er ilagt fire kampers karantene, mens Fernandinho fikk tre kampers utestengelse for å ha grepet Cesc Fàbregas rundt halsen og dyttet ham over reklameskiltene.

Se video fra bråket på Etihad i videovinduet øverst på siden!

Begge klubbene kan vente seg saftige bøter, men Daily Mirror hevder altså å vite at Chelsea kan ha mer elendighet i vente.

Dette er nemlig femte gang siden starten på forrige sesong at Chelsea blir innstilt på straff for manglende evne til å kontrollere egne spillere.

Senest var i oppgjøret mot Tottenham forrige sesong da følelsene tok overhånd i kampen der Eden Hazard sørget for at Spurs' titteldrøm ble knust.

Bruddet på den omtalte regel E20 har ført til bøter fem ganger siden oktober 2011, og siden februar i fjor har Chelsea betalt i overkant av fem millioner kroner i bøter.

Da saken etter kampen mot Tottenham var oppe til behandling, ble Chelsea advart mot liknende hendelser i fremtiden etter et forsøk på å anke straffen.

De fire tilfellene forrige sesong var under kampene mot Arsenal, West Ham, West Bromwich og Tottenham.

Dersom Chelsea skulle bli straffet, vil de bli det første laget til å få poengtrekk siden Arsenal og Manchester United i 1990 for en tilsvarende hendelse.

Chelsea skal være klar over faren for poengtrekk og har spurt Det engelske fotballforbundet (FA) om en høring. Fristen for å svare på innstillingen om straff etter kampen på Etihad var torsdag.

Rullerer Conte på laget?
Et mulig poengtrekk kan i ytterste konsekvens bli direkte avgjørende for hvordan sesongen ender for et Chelsea-lag, som i høyeste grad regnes som en av favorittene. Åtte kamper på rad uten tap er status for Antonio Conte før West Bromwich gjester Stamford Bridge søndag formiddag til TV 2 Sport Premium-sendt kamp.

Conte kan trolig velge fra et skadefritt mannskap, selv om det er knyttet noe usikkerhet til David Luiz' status som følger av Agüero-taklingen.

Det er ventet at Conte kommer til å rotere noe på laget ettersom man går inn i en meget hektisk periode med fire kamper på drøyt to uker. Willian kan komme til å få tillit fra start til fordel for Pedro, mens Matic er friskmeldt og kan gjøre en retur til startelleveren etter at en skade holdt ham borte fra seieren over City forrige helg.

Tony Pulis og West Brom nyter også glade dager i Premier League. Baggis ligger på åttendeplass på tabellen før søndagens kamp, men prøvelsen i London blir ingen enkel oppgave.