Henrik Kristoffersen kjørte seg opp fra en 14. til en tredjeplass i Val d'Isère. 
Henrik Kristoffersen kjørte seg opp fra en 14. til en tredjeplass i Val d'Isère.  Foto: Poppe, Cornelius

Kristoffersen kjørte seg opp på pallen etter strålende andreomgang

Henrik Kristoffersen kjørte seg kraftig opp under lørdagens storslalåmrenn i franske Val d'Isère. Nordmannen ble til slutt nummer tre.

Kristoffersen lå på 14. plass etter første omgang.

Like før tredje passering i den første omgangen gjorde han en avgjørende feil. Den kostet 22-åringen mye tid.

Solid andreomgang
Etter en solid andreomgang ble Kristoffersen til slutt nummer tre. I mål var han 1.50 bak franske Alexis Pinturault. Marcel Hirscher ble nummer to.

– Jeg er faktisk litt overrasket over at det gikk såpass bra i andreomgang. Det kjentes ikke så bra ut underveis. Men det gir en god følelse å komme på pallen, sier Kristoffersen til NTB.

– Hva gikk galt i 1. omgang?

– Jeg er ikke helt der jeg vil være ennå, ting stemmer ikke helt. Det stemte ikke i første omgang, og jeg føler ikke at det stemte helt i finaleomgangen heller. Men andreomgangen var i hvert fall et steg i riktig retning, svarer Kristoffersen.

– Det er en meget sterk andreomgang av Henrik. Det var en annen gnist over ham nå, sammenlignet med det han presterte i førsteomgang. Dette gjør godt for selvtilliten hans, sa NRKs alpinekspert Lars Elton Myhre om Kristoffersen

Leif Kristian Haugen ble nummer sju. Han lå på sjetteplass etter første.

– Jeg er veldig fornøyd med plasseringen. Det er bare tre tideler opp til Henrik. Det viser at det ikke er langt opp til pallen, sier Haugen til NTB på telefon fra Val d'Isère.