KLAR: Kari Aalvik Grimsbø mener hun blir bedre av press, og er klar til Danmark-kampen.
KLAR: Kari Aalvik Grimsbø mener hun blir bedre av press, og er klar til Danmark-kampen. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix.

Grimsbø: – Jeg skal inn i det målet

Kari Aalvik Grimsbø er klar til å ta opp kampen med keeperkollegaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både Silje Solberg (26) og Kari Aalvik Grimsbø (31) har kommet godt i gang i EM.

Men etter Solbergs strålende kamp mot Russland, der hun ble kåret til banens beste spiller, legges det nå ekstra press på Aalvik Grimsbø.

– Hvordan er det helt ærlig å se at Solberg spiller en så sterk kamp som i går?

– Det er fantastisk. Jeg gleder meg så utrolig masse på hennes vegne, og se det steget hun har tatt nå. Så det at hun presterer så bra blir jeg oppriktig veldig, veldig glad for, sier hun til TV 2.

– Ekstra press gjør meg godt

Nå er det store spørsmålet hvem som for tillit i mål i søndagens kamp mot Danmark.

– Jeg tror det bare er bra å bli utfordret, for jeg vet at litt ekstra press gjør meg som oftest veldig godt. Jeg er klar til å brette opp armene, og gripe sjansen når jeg får den. Jeg må bare stå i det, og jeg vet at det er veldig bra for laget at vi er to som kan komme inn og prestere, mener trønderen.

– Hvem syns du skal stå?

– Jeg kan si at jeg er veldig klar, og har veldig lyst til å stå. Det har jeg. Det er ikke uvanlig at en keeper står en hel kamp, for at de så bytter senere. Jeg har tro på at jeg skal inn i det målet på et tidspunkt i de neste kampene, understreker Aalvik Grimsbø.

Hvem valget faller på får de vite på taktikkmøtet noen timer før Danmark-kampen.

– Silje kunne ikke lagt inn en bedre søknad

Solberg selv var meget beskjeden på spørsmål om hun fortjener å få stå mot Danmark.

– Fortjener og fortjener. Jeg syns vi har et godt målvaktsteam. Kari har også stått i Danmark, og hun kjenner spillerne like godt som meg. Kari er også i veldig god form, så det viktigste er at vi vinner den kampen og at den som står gjør det bra, sa hun til TV 2 etter seieren mot Russland fredag kveld.

Målvaktstrener Mats Olsson legger ikke skjul på at han er imponert over det Solberg har prestert så langt i mesterskapet.

– Silje har svart på de forventningene, og forhåpningene vi hadd så langt i mesterskapet. Det er veldig godt for oss å vite at vi har Silje på det nivået hun skal være, sier han til TV 2.

– Fortjener hun å stå mot Danmark også?

– Fortjener og fortjener. Alle fortjener å spille, men Silje kunne ikke lagt inn en bedre søknad enn hun gjorde i kampen mot Russland. Nå skal vi analysere Danmark, og se litt på kampen i går i ro og mak. Etter det tar vi en beslutning for kampen mot Danmark og Ungarn. Det er ikke garantert at selv om Silje spilte en god kamp i går, at hun skal spille mot Danmark. Vi slipper i alle fall å bekymre oss for at noen av dem må hvile, for de er så godt trent både fysisk og psykisk begge to. Det er mange tøffe kamper igjen, understreker han.

Nora Mørk føler seg trygg uansett hvem som får tilliten, siden begge har erfaring fra klubbspill i Danmark.

– Silje viste veldig gode takter mot Russland, og Kari vet vi hva kan. Hvis hun treffer toppnivået så er hun nummer én i verden. Det er vanskelig. Jeg syns Silje virkelig har levert, og hun har jo stått i Danmark tidligere. Det samme har Kari, så for oss er det litt samme hvem som står. Begge kjenner danskene godt, så jeg føler meg ganske trygg uansett, sier hun.