KJEMPER MOT ANKLAGENE: Cristiano Ronaldo. Her under La Liga-kampen mot Barcelona.
KJEMPER MOT ANKLAGENE: Cristiano Ronaldo. Her under La Liga-kampen mot Barcelona. Foto: Lluis Gene/AFP PHOTO

Ronaldo legger frem bevis mot svindelanklagene

Cristiano Ronaldo har oppgitt til spanske skattemyndigheter at han har verdier for 2,3 milliarder i utlandet.

Cristiano Ronaldo har lagt frem dokumentasjon til spanske skattemyndigheter på alle sine verdier basert i utlandet, skriver AS.

Det gjør han etter påstandene som stammer fra lekkasjene i Football Leaks, der det blir påstått at Ronaldo snyltet på skatten gjennom firmaer på jomfruøyene.

I dokumentene, lagt frem av Ronaldos agentbyrå Gestifute, har superstjernen verdier utenfor landet der han bor som tilsvarer 1,8 milliarder kroner.

I Spania har han «bare» verdier for 206 millioner kroner

Papirene ble fremlagt for skattemyndighetene i mars, og offentliggjøres nå fordi man vil komme svindelanklagene i møte.

– Den spanske skattefuten har all dokumentasjon når det kommer til spillerens egenkapital, skriver agentbyrået i en uttalelse.

– Dette dokumentet bekrefter at skattemyndighetene har kjennskap til alle Cristiano Ronaldos verdier og inntekt. Spilleren vil ikke komme med noen flere uttalelser om emnet. Som vi har kommunisert tidligere har spilleren tilfredstilt sine skatteplikter siden begynnelsen av hans profesjonelle karriere, i alle landene der han har bodd, og han er ikke, og har heller aldri, vært involvert i noen problemer med skattemyndighetene.

Ronaldo har blitt anklaget for å skjule verdier for opp til 1,3 milliarder kroner i skatteparadis som Jomfruøyene eller Sveits.

Onsdag kom Real Madrid ut med en støtteerklæring der de ba om respekt for stjernespilleren, og poengterte at også skattemyndighetene bekreftet at portugiseren ikke hadde noe utestående hos dem.

Selv har angriperen bare helt kort kommentert påstandene:

– Tror du at jeg er bekymret? Den som skylder ingenting, frykter ingenting, sa Ronaldo i forbifarten til en reporter fra portugisiske RPT etter kampen mot Borussia Dortmund onsdag.