– Det hadde antakeligvis vært det siste jeg hadde gjort i TV 2

Harald Bredeli er fremdeles sjeleglad for at Gro Hammerseng-Edin ikke ble forbannet den gangen han outet henne på tv.

«Flotteste lesba på Toten!» Ordene tilhørte Harald Bredeli, året var 2005 og TV 2-kommentatoren outet ufrivillig Gro Hammerseng-Edin da alt han sa under pausen under en UEFA-cupkamp mellom Viking og Austria Wien ved en glipp gikk rett ut på web-tv.

Onsdag var Hammerseng-Edin og Larvik-spillerne gjester hos Bredeli og Bent Svele i tv2.no-konseptet #2sofa, der kommentatorene følger håndballjentenes kamper under EM.

Da det ble snakket om skader, ble plutselig også hendelsen i 2005 et tema.

– Den gangen jeg satt og pratet til meg selv på Viking stadion i Stavanger, og det glapp ut av meg dette som gjorde at skapdørene sto på vidt gap, så var det dagen etter at du tok korsbåndet den gangen. Det var jo da i interesse om å vite hva skaden var og i bekymring over hva som hadde skjedd med landslagskapteinen at jeg satt der og bablet og rørte, sier Bredeli under praten.

– Et godt hjerte bak
Tabben til Bredeli fikk faktisk Hammerseng-Edin til å le, morgenen etter at hun hadde pådratt seg den alvorlige skaden.

– Det var godt gjort egentlig, for du fikk meg til å le på morgenkvisten etter at korsbåndet mitt hadde røket for første gang i mitt liv, og det er heldigvis den eneste gangen det har skjedd. Det var en litt stusslig tilstand, så når du ringte, var så stressa og fortalte hva du hadde gjort, så kunne jeg ikke noe annet enn å le av det. Jeg skjønte at det var et godt hjerte bak, sier Hammerseng-Edin.

For Bredeli har også hendelsen satt spor.

– Jeg blir varm bare vi prater om det, sier TV 2-kommentatoren.

– Jeg er glad mamma visste om det på forhånd, sier Hammerseng-Edin.

– Jeg også, skyter Bredeli inn og latteren brer seg i sofaen, før kommentatoren roser håndballstjernen.

– Måte du tok det på den gangen var strålende, sier han.

– Hadde vært fryktelig
Det er da Bent Svele skyter inn spørsmålet om hva kommentatorkollegaen hadde gjort dersom Hammerseng-Edin hadde blitt forbannet på ham.

– Det har jeg faktisk tenkt på, det hadde vært fryktelig. Det tror jeg ikke jeg hadde klart å gå videre med. Det hadde antakeligvis vært det siste jeg hadde gjort i TV 2 tenker jeg, hvis du hadde reagert på en annen måte, sier Bredeli.

– Det var jo litt det med at du var komfortabel med det og at de nærmeste visste om det. Du var trygg på den biten der. Det kunne vært ille om det var en som ville være i skapet, og så får røsket opp døren. Det har jeg tenkt mye på. Det hadde jeg ikke klart, fortsetter Bredeli.

– Det er veldig bra at du har tenkt på det også da, men timingen sånn sett var god, ler Hammerseng-Edin.

#2sofa kan du se på tv2.no og live på TV 2 Sportens Facebook-konto under hver eneste kamp håndballjentene spiller i håndball-EM. Harald Bredeli og Bent Svele gjester forskjellige sofaer under mesterskapet. Der kommenterer de kamp, prater håndball, setter spillerbørs og finner på andre sprell.