EM-debutanten: – Dette var større enn å ta lappen

Mesterskapsdebutant Kjerstin Solås (18) smilte fra øre til øre etter kalasseieren over Kroatia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De norske håndballjentene slo til med en knusende attenmålsseier mot Kroatia i gruppespillets andre kamp i håndball-EM onsdag kveld.

Dermed fikk landslagssjef Thorir Hergeirsson det akkurat som han ønsket seg før oppgjøret, og benyttet muligheten til å la hele troppen få spilletid.

En av dem som slapp på banen var 18 år gamle Kjerstin Solås.

– Det er stort, det er vel større enn å ta lappen, smilte en stolt mesterskapsdebutant da hun møtte TV 2 etter kalasseieren.

Se intervju med mesterskapsdebutanten i videovinduet øverst!

18-åringen fikk spille nesten 19 minutter av andre omgang, og ble med det tidenes yngste norske spiller i et mesterskap siden Mette Davidsen og Cecilie Leganger i 1993.

– Det er veldig gøy å se Solås på banen. Hun gir godt fra seg. Hun er tøff og gir masse juling, og det er det vi trenger, skrøt landslagskaptein Stine Bredal Oftedal etter kampen.

Tertnes-spilleren markerte seg nesten umiddelbart med sitt fysiske spill, og pådro seg to utvisninger på under fem minutter.

– De er sleipe og litt mer erfarne enn meg, så når de merker at jeg drar i drakten deres, så kaster de seg, forklarte Solås.

Solås var nær ved å få sin tredje utvisning og dermed rødt kort, men slapp heldigvis unna.

– Jeg burde kanskje lære litt av første utvisningen, men jeg lærer heldigvis av den andre. Når dommer går på det, så må jeg bli flinkere å bruke beina, noe jeg føler jeg klarte etter den andre utvisningen, sa hun.

Også Nora Mørk lot seg imponere av Solås' bidrag i andre omgang.

– Det er gøy for henne å få debuten. Jeg skjønner at det er stas. Det er bedre at hun vil mye og er tøff, enn at hun ikke tør noe, sa Mørk.

Fredag møter håndballjentene semifinaleovermakt fra Rio-OL Russland til gruppespillets tredje og siste kamp. Med seier der, skal det veldig mye til for å ta fra Hergeirsson og co. en plass i semifinale.