– Jeg får aldri blåveis

Nora Mørk fikk seg et hardt slag i fjeset mot Romania.

De norske håndballjentene EM-åpnet med en knepen 23-21-seier mot Romania mandag kveld.

Under kampen fikk Nora Mørk gjennomgå av de rumenske spillerne. Blant annet av Elena-Christina Florica, som ga Györ-spilleren et solid slag i ansiktet.

– Jeg kjenner at det var kamp i går, sier Mørk til TV 2 dagen derpå.

– Du fikk deg en på trynet i går. Har du dekket over blåveisen med sminke?

– Jeg får aldri blåveis. Uansett hva som skjer. Jeg har aldri fått en i ansiktet i hele mitt liv.

Mørk ble Norges store spiller med sju scoringer og ble kåret til banens beste både av kampjuryen i Helsingborg og av TV 2s jury bestående av søsknene Heidi og Frank Løke, samt Harald Bredeli og Bent Svele. Györ-backen var mest fornøyd med to poeng og seier.

– Jeg er ganske samstemt med det jeg sa i går. Jeg er fornøyd med at vi vinner og at vi bare slipper inn 21 mål mot Romania, som er et godt angrepslag. Vi har fortsatt mye å gå på. Det er godt å kjenne at vi vinner selv om vi ikke var steingode, sier hun videre.

Mørk var langt nede etter OL-nedturen i august og har benyttet seg av psykolog for å nullstille seg.

– Jeg prater med ham i ny og ne. Han stiller spørsmål og får deg til å tenke litt. Det føles godt å snakke med en som er nøytral av og til. Jeg prøver ikke å la meg bli spist opp av å være bitter. Det kan jeg gjerne være typen til, sier hun.

Onsdag venter Kroatia i gruppespillets andre kamp, før sommerens semifinaleovermakt Russland venter på andre banehalvdel fredag.