Tidligere Kvik Halden-trener Nils Lexerød har vært i samtaler med NFF angående den ledige jobben som trener for damelandslaget. Men nordmannen kan få kamp om jobben av en danske. 
Tidligere Kvik Halden-trener Nils Lexerød har vært i samtaler med NFF angående den ledige jobben som trener for damelandslaget. Men nordmannen kan få kamp om jobben av en danske.  Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Kan bli norsk landslagssjef – bekrefter møte med NFF

Nåværende J19-trener Nils Lexerød kan bli Roger Finjords erstatter. – Jeg kan bekrefte at vi har vært i samtaler, opplyser han til TV 2.

I november gikk Roger Finjord av som landslagssjef for kvinnene.

Siden da har U21-trener Leif Gunnar Smerud hatt det midlertidige ansvaret for landslaget.

Samtidig har Norges Fotballforbund jaktet på Finjords erstatter.

– En interessant jobb
Til TV 2 bekrefter den nåværende J19-treneren i fotballforbundet at han er aktuell for jobben.

– Jeg kan bekrefte at jeg har vært i samtaler med forbundet om stillingen. Jeg vet ikke hva som er neste steg, eller hvor jeg står, sier Nils Lexerød til TV 2.

– Det er en interessant jobb. Den er faglig utfordrende, og til sommeren venter et EM-sluttspill, forteller han.

– Hvilke samtaler har du hatt med forbundet?

– Det har vært vanlige samtaler som har gått på fotballfilosofi, lederskap, pedagogikk og relevante temaer, sier Lexerød.

Aktuell danske
TV 2 har også vært i kontakt med Kenneth Heiner-Møller fra Danmark. Han sier han har snakket med NFF, men tviler på at han selv er en av kandidatene.

– Det har jeg ingen kommentar til, akkurat nå er jeg ansatt i det danske fotballforbundet og har akkurat kommet hjem fra Canada, sier Heiner-Møller til TV 2.

– Jeg har snakket med flere fra Norge, men også andre fra andre steder.

– Kunne du tenkt deg jobben?

– Det har jeg ikke gjort meg noen tanker over, Norge har en god tradisjon for kvinnefotball og har et spennende lag. Men jeg tror ikke jeg er en av kandidatene.

Dansken ledet det danske kvinnelandslaget fra 2006 til 2013. Han ble så hentet til en nyopprettet stilling i fotballforbundet med ansvar for talent- og kompetanseutvikling for landslagstrenere og sportssjefer.

I 2015 ble 45-åringen engasjert for å hjelpe Canadas landslag til OL i Brasil, og lyktes med det.

Tidligere LSK-trener Monica Knudsen, som er blitt knyttet til jobben, vil ikke kommentere den ledige stillingen overfor TV 2 på nåværende tidspunkt.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb ønsker ikke å kommentere navn i forbindelse med ansettelsen av ny trener.