Slår tilbake mot kritikken etter banestormingen: – Det tåpeligste jeg har hørt

Inge André Olsen mener NFF bør se på kampen i Grimstad før søndagens jubelscener på Nadderud blir satt under lupen.

Bergen/Nadderud (TV 2): De elleville jubelscenene både under og etter at Stabæk sikret nok en sesong ved norsk fotballs beste bord vekker kraftige reaksjoner.

Sandstø raser
I Jerv-leiren tordner trener Arne Sandstø mot banestormingen og det han mener var en trussel mot spillernes sikkerhet ute på gressteppet. Han kaller det en skandale.

– Det er helt horribelt det som skjer etter kampen. Sånn skal ikke skje. Der skal vi beskyttes for alt av publikum og alle som eventuelt kommer inn på banen, sier Sandstø til NRK.

Norges Fotballforbund (NFF) ved Espen Auberg bekrefter overfor TV 2 at de vil be Stabæk om en forklaring på banestormingen.

Olsen kontrer
Dagen derpå på Nadderud fnyser imidlertid sportslig leder Inge André Olsen av kritikken. Han mener det må være lov å vise idrettsglede, noe han selv gjorde med å løpe ut på banen, etter det han omtaler som en mental berg- og dalbane.

Han viser samtidig til den første playoffkampen som ble spilt i Grimstad på en knallhardt og frossen bane når kritikken nå rettes mot Stabæk.

– Den største skandalen som har skjedd i Fotball-Norge i år, skjedde nede i Grimstad med at det sitter noen, antageligvis, inne på Ullevaal og tar avgjørelsen om at kampen skal spilles på klink tele. Den banen var livsfarlig for spillerne våre. Da kan Sandstø si akkurat hva han vil. Dersom NFF begynner å bry seg om at supporterne våre har vist glede og ville feire med spillerne og løpt ut på banen, så må de snu seg rundt og følge opp kampen der nede hvor det var uforsvarlige forhold for spillerne våre. Det var is, knallhardt. Der kunne det skjedd alvorlige ting. Det er jeg forbannet på. Nå kan vi si det. Vi har vunnet. Det der likte vi ikke, sier Olsen til TV 2.

Han reagerer på at dommeren lot kampen på Levermyr gikk sin gang.

Dommer Tommy Skjerven sa til TV 2 før oppgjøret forrige uke at «banen er hard, ja, men det er fullt mulig å spille her».

– En dommer som kommer en time og 40 minutter før kampstart. Spillerne lurer på hva som skjer, skal kampen spilles eller ikke? Dommeren løper litt rundt, tar på seg knotteskoene og jogger litt rundt på banen. En time og ti minutter før kampstart bestemmer han seg for at kampen skal spilles etter å stått i telefon med de høye herrer i forbundet. Jeg tror ikke dommeren ville at kampen skulle spilles. Jeg tror den avgjørelsen ble tatt fra noen som satt i en varm korridor på Ullevaal. Da orker jeg ikke å høre at supporterne våre har løpt ut og vist glede over at vi klarte å snu en kamp som betyr enormt mye for hele Stabæk og alle som er glade i Stabæk. Selvfølgelig skal de få komme ut på banen og feire med spillerne. Det skulle bare mangle.

– Så du frykter ikke noen reaksjoner fra NFF?

– Det er noe av det mest tåpelige jeg har hørt. At folk begynner å snakke om det etter en kamp. Kampen er ferdig. Jeg føler med Jerv. De tapte dette på verst mulig måte. De hadde det i sin hule hånd frem til det var gått 80 minutter. En fryktelig følelse, akkurat som vi får en ekstrem følelse av glede når vi scorer de to målene på kort tid. Men vi må slutte å snakke om at folk ikke skal få løpe ut på banen. Det er en spesiell kamp. Alt står på spill. Da er det selvfølgelig mye følelser i sving. Det var ingen som var i fare. Det var kun gledesscener. For meg er det en nullsak.

Auberg i NFF vil ikke kommentere Olsens utspill, men sier følgende på et generelt grunnlag.

– Vi må se om banestormingen er i tråd med reglementet. Så er det opp til påtalenemnda å avgjøre saken, sier Auberg til TV 2.

Stabæk har frist til nesten mandag, 12. desember, med å komme med et svar til NFF.

Det har ikke lyktes TV 2 å komme i kontakt med Sandstø for en kommentar.